За останній час дистанційне навчання стало ще більш актуальним і необхідним для продовження роботи студентів в умовах карантину.  Адже практично не виходячи з дому, можна підтримувати постійний контакт з викладачем за допомогою сучасних технологій.

Викладачі факультету соціології та управління не обмежуються роботою в системі  moodle, консультуванням в месенджерах та онлайн-обговореннями в Zoom. Вони постійно впроваджують нові форми дистанційного навчання та креативні методи подання матеріалу.

Так, в рамках курсу «Філософська антропологія» студенти першокурсники мали підготувати доповіді по філософсько-антропологічній проблематиці в концепціях різних представників філософської думки. Для наочної презентації робіт викладач Ірина Юріївна Чайка створила YouTube-канал «Філософи на карантині», до якого мають доступ всі студенти групи. Вони вже починають публікувати там свої роботи та обговорювати напрацювання інших.

Соціальні працівники третього курсутакож не сумують на карантині. Викладач дисципліни «Арт-технології в соціальній роботі» .Широбокова Ольга Олександрівнастворила канал в Telegram, де разом зі студентами у вигляді відео-оглядів аналізує різні форми арт-технологій, які можна застосовувати в соціальній сфері.

Навчання проходить дуже активно, соціальні працівники вже встигли спробувати на практиці пісочну терапію, лєго-терапію, танцювали, працювали з тканиною, малювали мандали та багато чого іншого. Також студенти опановують основи монтажу, створюючи відео-ролики з використанням арт-технологій, пишуть власні вірші та есе, які відображають їх настрій, обговорюють чому навчились на щотижневих zoom-супервізіях.

Тож факультет соціології та управління буде продовжувати активно користуватись всіма можливостями дистанційної форми навчання і вигадувати нові форми роботи, задля надання якісної освіти своїм студентам.