Дискусійний філософський  клуб «Магістерій» висвітлив всеобіймаючу тему «мемів» з іншого боку.

У четвер, 24го жовтня студенти ФСУ та гості з інших факультетів зібралися, об’єднані метою дізнатися щось нове про вже, здавалося б, відому усім тему. Спікери та організатори поставили під сумнів факт того, що меми –  це лише кумедні картинки, або відсилки до усім відомих, чи локальних подій, фільмів, сюжетів.У ході аналізу, прийшли до висновку, що це потужна зброя керування людськими думками та судженнями, частина сучасної культури та народного мистецтва.

Зустріч вишла дуже плідною завдяки спікерам, що детально дослідили наведену тему. Перша презентація була від Олени Ларіної – студентки 1го курсу спеціальності «Європейські філософські судії та креативні індустрії». Вона розглянула поняття «мему»  як  явища в цілому, загальні характеристики та сприйняття мемів широкими массами людей. Другим виступив студент 4го курсу однойменної спеціальності – Віктор Яценко. В своєму спічі, він торкнувся теми зв’язку мемів та суспільного життя, висловив гіпотезу того, що меми впливають на суспільну думку та в деяких проявах формують її. На фоні цього взяла свій початок дискусія між завітавшими гостями. Третя презентація була присвячена розумінню мемів. Аспірант кафедри «соціальної філософії та управління» – Петро Тарасенко навів дієву схему створення мему, яка безпрограшно працює для усіх бажаючих його придумати.

Усього, за час заходу було проведено два інтерактиви, які дали змогу аудиторії створити меми на різні теми, залишити свій відгук, або просто розвеселити. За допомогою відомих шаблонів, студенти робили щось унікальне та авторське  – те завдяки чому меми можна назвати сучасним народним мистецтвом.

Загалом – захід відвідали близько 25ти осіб,що на даний час є рекордом для діяльності клубу. Впевнені, що далі кількість зацікавленних осіб буде рости, а «Магістерій» – розвиватися.

Єлизавета Токмакова