Максимально насичені два дні співпраці факультету соціології та управління та Запорізького колегіуму «Елінт» пройшли 24-25 жовтня.

Цього тижня, ФСУ завітав з профорієнтаційним візитом до учнів Запорізького колегіуму «Елінт» і настільки вподобав тамтешню атмосферу, що вирішив затриматися аж на 2 дні. Наша команда плідно працювала, прагнучи донести до майбутніх абітурієнтів якомога більше.

11-класники почули багато нової та корисної інформації, яку згодом зможуть застосувати у повсякденному житті. Про мистецтво ведення переговорів розповів старший викладач кафедри соціології – Генадій Корнієнко у своєму тренінгу «Мистецтво медіацій». У час підвищеної онлайн та офлайн комунікації – тема знайшла широкий відгук серед майбутніх студентів.

Не менш актуальною серед випускників є тема ЗНО. Тут на допомогу прийшли магістерки факультету соціології та управління – Світлана Слатківська та Крістіна Онищенко, разом з головою студентської ради – Єгором Гуковим. У рамках тренінгу «Як психологічно підготуватися до ЗНО», студенти аналізували труднощі, з якими можуть стикнутися 11-класники, та розповідали як їх уникнути. В кінці учасників тренінгу чекав цікавий майстер-клас.

Ну і куди ж без мотивації? До лідерства, як завжди, спонукала і надихала заступник декана з профорієнтаційної роботи – Ольга Широбокова. В своєму тренінгу «Мотивація лідерства» – вона розповідала про поняття самомотивації, лідерства та мотивації в цілому, адже ці теми є дуже важливими для людей, крокуючих у доросле життя.

«Тренінг спілкування», проведений магістерками спеціальності «Соціальна робота» Анною Штефан  та Альбіною Швець – поповнив знання слухачів щодо методів ефективної комунікації.

Загалом, за дводенний період проведення тренінгів, наша профорієнтаційна команда, залучила до взаємодії більш ніж 90 осіб, серед яких були як школярі, так і викладачі.

Сподіваємося, засвоєні знання дадуть свої плоди і допоможуть майбутнім абітурієнтам з вибором подальшого життєвого шляху і професії.

Єлизавета Токмакова