У новому навчальному році факультет соціології та управління Запорізького національного університету продовжує організацію профорієнтаційних заходів для школярів. Саме з цією метою, 11 жовтня, представники  факультету соціології та управління завітали до учнів ЗОШ №63.

Завдяки зустрічі, майбутні абітурієнти дізналися про усі тонкощі навчання на ФСУ, ознайомилися з перевагами студентства на нашому факультеті, а також послухали лекцію про перспективи нових спеціальностей та сучасні методи навчання. Крім того, випускники мали можливість поставити профорієнтаційній команді усі актуальні питання, а також взяти участь у тренінгах від студентів та викладачів.

Так кандидат філософських наук, заступник декана з профорієнтаційної роботи Ольга Широбокова ознайомила школярів з темою «Стратегування кар’єри», а кандидат філософських наук, професор Володимир Глазунов разом зі студенткою-ментором, магістром ФСУ – Крістіною Онищенко в рамках свого тренінгу розповіли про «Основи проектного менеджменту».

Наталія Баранова (студентка-ментор, магістр ФСУ) в свою чергу презентувала «Тренінг спілкування». Ну, а яке спілкування без вміння подати інформацію? Навчитися цьому майбутнім студентам допомагав голова студентської ради ФСУ Єгор Гуков на тренінгу «Ораторське мистецтво».

Хвилююча всіх тема ЗНО також не залишилась поза  увагою. В рамках великої програми ФСУ «ЗНО без проблем» – активістка студентської ради ФСУ Наталія Головань, разом з випускницею зазначеної школи Світланою Слатківською, торкнулися теми «Як психологічно підготуватися до ЗНО», а також надали інформацію щодо напрямів навчальних програм, їх вартості та особливостей. Учні отримали розгорнуті відповіді стосовно сертифікатів ЗНО та предметів, необхідних для вступу.

Не загубитися у вирії джерел для підготовки допомогла кандидат соціологічних наук- Таїсія Ратушна, розповівши про «Критичне мислення в контекстах інформаційного простору». Педагоги також не залишилися без уваги. Для них, кандидат психологічних наук та практикуючий психолог Ганна Бойко провела  «Тренінг спілкування».

В кінці зустрічі всі бажаючі отримали яскраві стікери з логотипом ФСУ, а також корисні посилання на сторінки факультету в соціальних мережах. Ось так насичено пройшла чергова профорієнтаційна зустріч. Далі буде!

Єлизавета Токмакова