13 вересня  відбулось відбулось перше в цьому навчальному році засідання філософського дискусійного клубу “Магістерій”. Розпочати сезон вирішили з обговорення однієї з найгарячіших тем сьогодення, –  змін в порядку закриття академічної заборгованості.

Захід пройшов у форматі мозкового штурму, а провідною темою стала  Метафізика студентського боргу”. Філософи досліджували сутність явища академічної заборгованості, а також  розробляли практичні рекомендації з її попередження та ліквідації.

Захід відвідали студенти різних спеціальностей та курсів (як першого, так і четвертого). Також на зустріч завітала  виконувач обов’язків декана факультету соціології та управління Тетяна Бірюкова.

Кожен учасник зміг висловити свою думку щодо причин виникнення академічної заборгованості у студентів. Проблему дослідили з різних боків, відмітивши, що відповідальність за виникнення боргів може бути покладена як на самих студентів, так і на викладачів та  органи управління. Серед  основних передумов появи проблем з навчанням учасники дискусійного майданчика  виділили  психологічні аспекти індивіда, накшталт прокрастинації та міжособистісних конфліктів, а також загальноукраїнські феномени, зокрема, нерозвиненість вітчизняної освітньої культури.

Через брак часу та надзвичайно жваве обговорення розробку практичних рекомендації учасники заходу продовжили в Telegram-чаті Магістерію. Також там можна знайти інформацію щодо подальших засідань та запропонувати власну тему для обговорення.

Віктор Яценко

(за заг.ред. Раїси Волошиної)