30 серпня на студентській площі Запорізького національного університету відбулось грандіозне свято – День знань. Слова привітання  для першокурсників, їх батьків та викладачів лунали з вуст ректора ЗНУ Миколи Фролова, заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації Едуарда Гугніна, голови центральної студентської ради Марії Пересипко та інших почесних  гостей.

Після насиченої концертної програми вступники нарешті отримали змогу ближче познайомитись з адміністрацією своїх факультетів та студентськими радами.  Цьогоріч до дружньої родини факультету соціології та управління приєдналось понад 70 студентів.  Варто зазначити, що значна частина першокурсників розпочала своє навчання за абсолютно новими освітніми програмами, серед яких «Європейські філософські студії та креативі індустрії», «Міжнародна політика та політика міжнародної безпеки», «Соціологія медіації і кримінології», а також «Територіальне публічне управління».

Приємне знайомство розпочалось зі вступного слова в.о. декана факультету  соціології та управління Тетяни Бірюкової, яка привітала студентів з новим неймовірно цікавим етапом їх життя та побажала завжди посміхатись, адже позитивний настрій сприяє більш приємному та продуктивному навчанню. Також Тетяна Федорівна представила першокурсникам їх майбутніх викладачів. Багато приємних слів та цінних настанов пролунало від завідувача кафедри соціології Володимира Скворця, завідувача кафедри соціальної філософії та управління Тараса Бутченка, завідувача кафедри політології Євгена Цокура та професора кафедри соціології, дійсного члена Української академії наук Максима Лепського.

Не обійшлося без традиційного знайомства зі студентами старших курсів.  Голова  студради Єгор Гуков, голова культурно-масового сектору Ілля Горобцов та магістрантка Марія Пересипко поділились власними враженнями від насиченого студентського життя. Вони з особливою теплотою розповідали про те, що ФСУ заклав фундамент їх особистісного  розвитку, розкрив таланти, допоміг знайти справжніх друзів, покращити лідерські навички та отримувати справжнє задоволення від навчання.

Після загального свята першокурсники розділились по групам, познайомились зі своїми кураторами, а також обрали старосту та профорга. Куратором соціологів стала Таісія Ратушна, соціальних працівників – Олег Масюк,  політологів – Світлана Кальцева, філософів – Ель Гуессаб Карім, управлінців – Володимир Глазунов.

Щиро бажаємо цьогорічним вступникам повною мірою реалізуватися в процесі навчання, бути активними й творчими студентами, аби в майбутньому стати висококваліфікованими фахівцями обраної галузі. Адже студентські роки – неповторні: це не лише лекції, курсові, іспити; це ще й цікаві заходи від студентської ради, необмежений простір для самореалізації, приємне спілкування з викладачами та безцінний досвід співпричетності до спільноти неймовірних людей, котрі з повною віддачею працюють на ФСУ!

Фото-звіт заходу зовсім скоро ви зможете побачити в нашому Telegram-каналі :)

Раїса Волошина