Факультет соціології та управління ЗНУ за підтримки Представництва Європейського союзу в Україні «Team Europe» запустив новий проект «Креативне самоврядування» у форматі дискусійного майданчика. До участі у проекті були запрошені старшокласники та студенти понад п’ятнадцяти навчальних закладів міста Запоріжжя.

У період з 8 по 22 травня активна молодь мала змогу відвідати ряд тренінгів з розвитку лідерських якостей, креативності та командоутворення. В ролі спікерів виступили учасники студентського самоврядування та професорсько-викладацький склад факультету.

Перший тренінг «Як створити ідеальний орган самоврядування в школі та як з ним працювати» провели студактивісти ФСУ Катерина Васюкова, Ілля Горобцов, Наталія Головань , Анастасія Міщенко  та   голова Студентської ради Єгор Гуков. Вони розповіли школярам про власний досвід участі у самоврядуванні, ефективні методики командоутворення, основні принципи успішної та злагодженої роботи.

На тренінгу «Мотивація лідерства та самопіар в команді», спікером якого стала доцент кафедри соціальної філософії та управління ЗНУ, заступник декана з профорієнтаційної роботи Ольга Широбокова, старшокласники дали визначення поняттю «лідер», дізнались найважливіші лідерські якості та практичні методи їх розвитку. Не обійшлось без практичної частини, в рамках якої кожен зміг потренуватись в самопрезентації.

Надзвичайно цікавим для школярів видався тренінг «Медіація та толерантність» від доктора філософськи наук, професора, експерта «Team Europe в Запоріжжі» Максима Лепского. Спікер розповідав про те, що таке медіація та як вона змінює взаємостосунки у шкільному колективі, яким чином можна попередити конфлікт, як вирішувати конфліктні ситуації та знаходити спільну мову з будь-якою людиною.

Заключним став тренінг «Тайм-менеджмент: шлях до успіху», який провела кандидат філософських наук,  в.о. декана факультету соціології та управління ЗНУ Тетяна Бірюкова. Учасники змогли швидко опанували основні тонкощі ефективного планування часу, що допоможе їм вдало поєднувати активну роботу та повноцінний відпочинок, реалізовувати себе та досягати омріяних цілей.

27 травня, на фінальному етапі проекту «Креативне самоврядування», планується проведення цікавого квесту студентським містечком Запорізького національного університету, де учасники зможуть практично закріпити отримані знання та навички командної роботи, а по його завершенню – отримають  сертифікати та подарунки. Особливо приємно, що переважна більшість учасників проекту неодноразово приймала участь в інших заходах ФСУ та підтримує постійний зв’язок з факультетом.

Раїса Волошина

Фото – Крістіна Оніщенко та Анна Кобець