Щодня в Запоріжжі на сміттєвий полігон потрапляє 500 тонн сміття, та тільки 30% з цієї кількості можна переробити. Саме тому тема сортування відходів є надзвичайно актуальною для кожного з нас.

Четвертого квітня координатор проекту «Кольорові відра» Олена Мелешко завітала до Запорізького національного університету та розповіла, як правильно сортувати сміття. До речі, дівчина є випускницею ФСУ і займається волонтерством з п’ятнадцяти років.

На зустрічі всі присутні дізнались про те, наскільки актуальне сортування, яка існує різниця між вторинною сировиною і сміттям, як впровадити сортування в університеті, а також про проект «Кольорові відра». «Кольорові відра» надають людям реальну можливість розділяти відходи в школах, офісах, установах та навіть вдома. Активісти проекту роблять сортування сміття максимально комфортним, а також займаються вивезенням та переробленням відсортованої вторинної сировини. Контейнери для сміття виготовляються з екологічного картону, вони призначені для таких категорій відходів як «Папір», «Пластик», «Скло» та «Інше».

Спікерка підкреслила, що збір та утилізація вторинної сировини в навчальних закладах та інших установах міста зменшує кількість сміття, яке вивозять на звалище, майже вдвічі. Це не лише допомагає покращити екологічний стан, але й економить кошти міського бюджету.

По закінченню лекції в холі 6 корпусу було встановлено відра для сортування сміття. Приєднуйся! Давай разом зробимо ЗНУ чистішим та екосвідомим!

Волошина Раїса

Фото – Оніщенко Крістіна