Ні для кого не секрет, що ФСУ проводить активу профорієнтаційну діяльність, популяризуючи свій факультет та Запорізький національний університет загалом.

15 березня  представники факультету соціології та управління завітали до міста Токмак з цікавими та пізнавальними тренінгами для школярів.

«Школу медіаграмотності» провела аспірант кафедри політології Юлія Яцина. Роботу було розпочато з  визначення поняття «фейк», його  різновидів, технологій створення та способів протистояти ним. Школярі ділились своїми знаннями про сучасний медіа простір та жваво обговорювали засоби масової інформації, якими цікавиться сучасна людина.

Тренінг під назвою «Технологія успішних переговорів» провів старший викладач кафедри соціології Геннадій Корнієнко. Спікер зазначав, що хоча переговори і відбуваються щоденно, вміло вести їх непросто. Звичайні стратегії переговорів часто залишають людей незадоволеними, через ряд поширених помилок. Школярі зацікавлено слухали поради щодо того, як підготуватись до переговорів та досягти компромісу в разі необхідності.

«Тренінг спілкування» провела студентка 1 курсу магістратури Баранова Наталія. Вона розповіла про основи   правильного спілкування і самопрезентації, а школярі закріпили їх в ігровій формі. Також дівчина  ознайомила учнів з різноманітними техніками, які можна використовувати для успішної комунікації.

Спікером тренінгу «Мотивація лідерства» стала  доцент, кандидат філософських наук, заступник декана з профорієнтаційної роботи   Ольга Широбокова. Слухачі дізнались багато корисної інформації про мотивацію зсередини, отримали поради як розвинути свою рішучість, емоційний інтелект та націленість на результат. Також вони висловлювали власні думки з приводу того, що змушує людину прагнути до лідерства та якими рисами має володіти справжній лідер.

Студентську раду факультету соціології та управління представляла студентка 1 курсу спеціальності «Філософія» Майя Боханкова.

Загалом цього дня у тренінгах від факультету соціології та управління взяло участь 108 учнів 10-11 класів з трьох токмацьких шкіл – школи №1, №2 та №6. Окрім нових знать та навичок абітурієнти також отримали профорієнтаційну газету Запорізького національного університету, де зможуть знайти всю найнеобхіднішу інформацію про  особливості цьогорічної вступної кампанії.

Дякуємо школярам та вчителям за надзвичайно теплий прийом та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Волошина Раїса