20 грудня викладачі та студенти факультету соціології та управління завітали з тренінгами до Запорізького навчально-виховного комплексу «Вибір».

Спікерами  «Тренінгу спілкування» були голова НТСА ДМВ ФСУ,  студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Соціальна робота» Сніжана Бондаренко та студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Соціальна робота» Наталя Баранова. Школярі дізнались про основи   правильного спілкування і самопрезентації  та закріпили їх в ігровій формі. Також дівчата ознайомили учнів з різноманітними техніками, які можна використовувати для успішної комунікації,  зокрема,  з «методом спільного».

Майстер-клас на тему «Основи проектного менеджменту» провів доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління ФСУ Володимир Глазунов. Він поділився своїм чималим досвідом в написанні соціальних проектів, розповів про актуальні грантові програми, їх основні вимоги та правила, після чого школярі спробували самостійно визначити мету та завдання проектів, які вони хотіли б втілити в життя.

Спікером майстер-класу «Як стати президентом» був завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, професор Євген Цокур. Учні дізналися про те, які вимоги висуваються до кандидата на посаду президента. Професор розповів про всі повноваження та обов’язки голови держави, які додаткові права він має, зокрема, що таке право недоторканості. Також викладач окреслив кроки, які необхідно пройти, аби стати президентом.

Майстер-клас на тему «Сучасні PRтехнології» провела заступник декана з профорієнтаційної роботи, кандидат філософських наук Ольга Широбокова.  Вона охарактеризувала найпоширеніші види піару та основи їх використання в різних професіях, розповіла яке значення PR-технології відіграють в сучасній рекламі.

Варто зазначити, що вчителі Запорізького навчально-виховного комплексу «Вибір» також приймали участь у тренінгах від факультету соціології та управління в рамках проекту «Громадський колегіум».

Всі учні залишились в захваті від інформаційно насичених та цікавих виступів спікерів, тому факультет соціології та управління буде продовжувати свої візити до навчальних закладів міста й області.