Одинадцятого листопада Запорізький національний університет гостинно відчинив свої двері для майбутніх абітурієнтів. Випускники навчальних закладів змогли познайомитись зі спеціальностями вузу, дізнались про особливості цьогорічної вступної кампанії та отримали відповіді з актуальних питань на загальних зборах, після чого попрямували до аудиторій факультетів, на яких планують навчатися.

Факультет соціології та управління прийняв активну участь в цьому заході, підготувавши цікаву та насичену програму.  Традиційно розпочали зі знайомства з  викладачами. Вступне слово було надано декану ФСУ Максиму Лепському, який задав темп подальшому спілкуванню.

Абітурієнтів ознайомили з усіма спеціальностями. Про політологію розповів завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, професор Євген Цокур. Соціологію представили професор, доктор філософських наук Максим Лепський та завідувач кафедри соціології, професор,  доктор філософських наук Володимир Скворець.  Соціальну роботу та її перспективи окреслили заступник декана з виховної роботи, кандидат філософських наук Олена Маловічко та заступник декана з профорієнтаційної роботи, кандидат філософських наук Ольга Широбокова. З філософією абітурієнтів познайомила професор, доктор філософських наук Ірина Чайка. А про публічне управління та адміністрування вели мову куратори цієї спеціальності на бакалавраті й магістратурі – доцент, кандидат наук з державного управління Олена Заїка та професор, доктор філософських наук Олександр Краснокутський. Також майбутні студенти познайомились з професором, доктором філософських наук Володимиром Глазуновим.

Після цього на абітурієнтів чекала інтерактивна гра в форматі Open space. Їм було запропоновано написати свої позитивні очікування та побоювання щодо навчання в університеті.  Після цього студентська рада розвіяла усі міфи та розповіла, яким чином ФСУ запобігає проблемам, з якими можуть зіштовхнутись першокурсники. Наприклад, багато школярів зазначили, що бояться публічних виступів,  на що Єгор Гуков, голова студради, відповів, що на факультеті періодично проводяться тренінги на цю тему. Страху перед сесією  можна позбутись, відвідавши тренінг «Успішний іспит», а про самотність на ФСУ навіть й думати не доводиться, адже завжди можна знайти друзів та однодумців навіть поза межами академічної групи.

Також гостям розповіли про цікаву діяльність студентського самоврядування, показали відеоролик факультетського телебачення F-TV про «Місяць ФСУ» – той час, коли вся студрада активізує свою діяльність і щодня проводить по декілька заходів. Не залишили без уваги  і  нещодавно реалізовані проекти – філософський клуб «Магістерій» та англомовний «Speaking club».  Пролунало чимало запитань  від зацікавлених  школярів – і жодне з них не залишилось без відповіді.

На День абітурієнта до факультету соціології та управління завітало понад 30 випускників, багато з яких  до цього приймали участь в тренінгах та майстер-класах від наших викладачів та студентів.  Спілкування проходило неформально, всі одразу ж занурились в атмосферу факультету-сім’ї. А на пам’ять про зустріч вирішили зробити спільне фото. На цьому спілкування факультету з абітурієнтами не закінчується, вони завжди зможуть отримати всю актуальну інформацію в в Telegram-каналі для абітурієнтів та задати питання в в чаті.

Раїса Волошина