Філософія – дуже цікава наука, яка розширює межі людського мислення, дає змогу дивитися на речі під різними кутами, мислити критично. Нарешті в Запорізькому національному університеті розпочав свою роботу філософський клуб «Магістерій». Ініціатором його створення виступив факультету соціології та управління, а керувати діяльністю буде студентка спеціальності «Філософія» Марина Єрмакова.

30 жовтня відбулось перше засідання на тему «Значення моралі в сучасному світі». Приємно, що до цього заходу також долучились викладачі – доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління Ірина Чайка та доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Євген Цокур.

Почали роботу з визначення понять “мораль”, “моральність” та “етика”. Обговорили такі поняття як “добро” і “зло, та їх актуальність у сучасному суспільстві. Також не залишили поза увагою співвідношення та зв’язок релігії й моралі. Не мало часу приділили і для обговорення різноманітних історичних прикладів прояву та розвитку моральності. Учасники філософського клубу прийшли до думки, що людина за своєю природою – аморальна. Вона набуває моральних принципів у процесі подальшого розвитку, а мораль – величина непостійна. Спільно з’ясували, що на даному етапі розвитку суспільства кожна людина дає визначення цьому поняттю по-своєму. Також учасники дискусії винайшли поняття “авторська” мораль.

Простору для роздумів залишилось ще багато. А філософія – це справа колективна,  адже, як казав Сократ, у суперечці народжується істина. Тему для наступної  дискусії учасники клубу обирають у своєму чаті!   Вам цікавий такий формат саморозвитку? Тоді скоріш долучайтесь до “Магістерію” та розширюйте межі власного мислення!