У ЗНУ тривають тренінги й лекції для освітян закладів освіти м. Запоріжжя в рамках проекту «Громадський колегіум».

31 жовтня майстер-клас на тему «Антикризове управління» провела кандидат наук з державного управління, доцент кафедри соціальної філософії та управління Олена Заїка. Вона розглянула систему методів і принципів розроблення й реалізації специфічних управлінських дій щодо прогнозування кризових ситуацій та явищ і усунення їх. А також зазначала, что антикризове управління передбачає прогнозування факторів кризи, проблем розвитку та періодичних поточних проблем.

Спікером майстер-класу на тему «Свідомість громадянина і розбудова держави» був доктор філософських наук,  професор кафедри соціальної філософії та управління Олександр Краснокутський. Він розповів про те, що являє собою поняття «громадянська свідомість», яким чином впливає на політичне та соціальне життя держави і чому саме зараз вона є настільки актуальною в Україні.  Професор запропонував аудиторії кілька методик, які допомагають оптимізувати розвиток свідомості громадянина в молодого покоління. Ці методи можливо використовувати як на уроках у загальноосвітніх закладах, так і в університетах.

«Тренінг психологічного відновлення» провів доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління Ігор Капріцин. Він розповів освітянам  про основні техніки та методики, за допомогою яких можна понизити нервово-психічне напруження,  вийти зі стану пригніченості та швидко відновити витрачену енергію.

Учасники майстер-класів відзначили їх інформативність та подякували спікерам  змістовні й цікаві виступи!