30 жовтня відбулись ще три тренінги від факультету соціології та управління для освітян  навчальних закладів Запоріжжя.

Про «Соціальні виміри історії рідного краю» розповів доктор історичних наук, професор кафедри соціальної філософії та управління Олег Приймак. Науковець зазначав, що історія – це не тільки галузь наукового пізнання, але й сфера активної практичної діяльності, а сучасні соціальні явища безпосередньо пов’язані з тим, як в історичному контексті розвивалось Запоріжжя.

Майстер-клас на тему «Національні особливості сучасної демократії» провела кандидат філософських наук, процесор кафедри політології Тетяна Ніколаєва. Викладач визначила та охарактеризувала основні аспекти сучасної української демократії і пояснила, як відбувався процес її становлення та які чинники на це впливали .

Про «Майбутнє освіти та нові методи викладання» вів мову декан факультету соціології та управління, доктор філософських наук, професор Максим Лепський.  Професор визначив основні тенденції, які можна простежити в сучасному освітньому середовищі, обговорив із викладачами перспективу використання технології VR та AR у навчанні. Також спікер визначив основні тенденції, які можна простежити в сучасному освітньому середовищі, дав прогнози щодо його подальшого розвитку, розповів про нові та цікаві методи викладання, які є найбільш ефективними для роботи з підлітками та молоддю. Під час цього майстер-класу також було надано слово проректору з науково-педагогічної та навчальної роботи ЗНУ Олександру  Гурі.

Загалом, у трьох тренінгах взяло участь більш ніж 70 вчителів з різних шкіл міста Запоріжжя, які отримали багато актуальної та корисної інформації.