Освіта надає людині гідність (Дені Дідро)

В період з 29 жовтня  по 2 листопада 2018 року в Запорізькому національному університеті буде реалізовуватись  Проект «Громадський колегіум», в рамках якого викладачі факультету соціології та управління стануть тренерами та проводитимуть майстер-класи для вчителів закладів освіти, що здійснюють загальноосвітню підготовку.

29 жовтня відбулись два перші два майстер-класи для вчителів.  Тренером першого стала кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління Ірина Цапліна. Вона вела мову на про «Основи психогігієни  педагога», розповіла, яким чином психологічний стан впливає на діяльність педагога і дала поради щодо того, як досягти найбільш сприятливих умов для збереження та зміцнення психічного і соматичного здоров’я.

Другою була «Школа медіаграмотності», спікерами якої стали кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Юлія Мальована та кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Анна Руднєва. Вони наголошували увагу на тому, що як  і учні, так і вчителі мають бути обізнаними у сфері ЗМІ, вміти розрізняти правдиву та фейкову інформацію. В заходах прийняло участь більше освітян, ніж планувалось.  Перший майстер-клас відвідало двадцять вчителів, а на другий завітало сорок.

Раїса Волошина