26 жовтня в Запорізькому навчально-виховному комплексі   №63 відбулось відкриття вільної інтерактивної навчальної платформи «Соціологічні студії». В заході прийняло участь 150 представників шкільного самоврядування ЗНВК №63 та Запорізької гімназії №93.

Фахівці факультету соціології та управління Запорізького національного університету провели для школярів та вчителів серію майстер-класів, які були направлені на розвиток корисних вмінь та навичок, які допоможуть учням в подальшому отримати кар’єру своєї мрії.

Спікером першого майстер-класу «Тренінг спілкування» була  Ганна Бойко, кандидат психологічних наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління ФСУ. Школярі дізнались про основи   правильного спілкування і самопрезентації  та закріпили їх в ігровій формі. Також спікер ознайомила учнів з різноманітними техніками, які можна використовувати для успішної комунікації,  зокрема,  «метод спільного».

Майстер-клас на тему «Основи проектного менеджменту» проводив Володимир Глазунов, доктор філософських наук, професор кафедри соціальної філософії та управління ФСУ. Він поділився своїм чималим досвідом в написанні проектів, розповів про актуальні грантові програми, їх основні вимоги та правила, після чого школярі спробували самостійно визначити мету та завдання своїх можливих соціальних проектів.

Спікером майстер-класу «Стратегування кар’єри» був декан факультету соціології та управління Запорізького національного університету, доктор філософських наук, професор Максим Лепський.  Він презентував креативну технологію, яка допоможе школярам визначитися з майбутньою спеціальністю, окреслив необхідні для сучасного фахівця  навички та компетенції, а учні провели  стратегування своєї кар’єри.

Майстер-клас «Ораторське мистецтво» проводив Едуард Бойко, голова студентської ради факультету соціології та управління. Він виділив головні аспекти вдалого публічного виступу, поділився особистими  секретами  щодо комбінування різних типів темпу та ритму голосу, а також розповів, якими способами  можна привернути увагу слухачів.

Майстер-клас на тему «Волонтерська діяльність як запорука патріотичного виховання молоді»  провела керівник волонтерської організації «Студентське серце» Катерина Васюкова. Вона розповіла школярам про те, хто такий волонтер і чим він займається, якими якостями має володіти, про основні засади волонтерської діяльності, а також про соціальні служби та діючі проекти щодо самоврядування в нашому місті.

Майстер-клас на тему «Сучасні PRтехнології» провела заступник декана з профорієнтаційної роботи, кандидат філософських наук, Ольга Широбокова.  Вона охарактеризувала найпоширеніші види піару та основи їх використання в різних професіях, розповіла яке значення PR-технології відіграють в сучасній рекламі і не тільки.

Майстер-клас під назвою «Школа медіаграмотності» провела кандидат філософських наук, професор Тетяна Ніколаєва. Вона зрозумілою мовою пояснила школярам, що означає поняття «медіаграмотність», наскільки важливим воно є для сучасної людини і як навчитися помічати маніпуляції в новинах.

Учням Запорізького навчально-виховного комплексу №63 та Запорізької гімназії №93 дуже сподобались майстер-класи від факультету соціології та управління, вони ставили багато питань та ще довго не хотіли відпускати спікерів.

В свою чергу, професорсько-викладацький склад ФСУ висловлює вдячність директору ЗНВК № 63 Геннадію Володимировичу Циганову  за співпрацю  та можливість поділитись своїм досвідом зі школярами.

Раїса Волошина