Цієї п’ятниці на факультеті соціології та управління відбувся захід  «Навчання без проблем», організатором якого є голова навчального сектору Анастасія Міщенко і проводить його вже втретє.

За словами дівчини, мета цього заходу –  не дати першокурсникам розгубитись в університетській системі навчання. Лекція розпочалась з того, що Анастасія визначила основні відмінності між школою і університетом, а також схожі моменти,  наприклад,  тривалість академічного року, поділ на 2 семестри та 4 модулі (чверті).

Одним з найбільш важливих аспектів заходу стало обговорення системи накопичення балів та формування академічного рейтингу, порядку призначення академічних та соціальних стипендій. З цього приводу у студентів виникало чимало запитань, які одразу ж були роз’яснені. Також не залишилась без уваги система електронного забезпечення навчання Moodle. Лекторка розповіла яким чином вона функціонує та що корисного можна там знайти. Анастасія акцентувала увагу на важливості оцінювання курсів, адже це сприяє поліпшенню якості освіти в ЗНУ, а також на системі вибору міжфакультетських дисциплін, який розпочинається з другого курсу.

Під час лекції першокурсники отримали чимало цінних порад, які зможуть використовувати під час всього часу свого навчання в стінах університету. Сподіваємось, що це значно полегшить їх студентське життя!

Раїса Волошина

Фотограф – Анна Кобець