Третього жовтня на факультеті соціології та управління відбулись дебати на посаду голови студентської ради на 2018- 2019 навчальний рік.

Вступне слово було надано голові Студентської виборчої комісії ФСУ Валентині Мащиц, яка визначила регламент подальшої роботи, а  екс-голова Cтудентської ради ФСУ  Едуард Бойко представив кандидата всім присутнім.  Ним став студент 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» Єгор Гуков, який з першого року свого навчання приймав активну участь в житті факультету та був співголовою інформаційного сектору.

Для наочності кандидат на посаду голови студентського самоврядування створив  сайт-програму, де студенти заздалегідь  могли ознайомитись з його планами на поточний рік.  Надалі планується трансформація сайту-програми в сайт студради факультету, на якому  будуть публікуватись щомісячні звіти діяльності всіх секторів.

Відповідно до регламенту, Єгор розповів про основні напрями майбутньої роботи, представив заплановані проекти. Двома найголовнішими цілями студентської ради було визначено всебічний розвиток студентства факультету та створення і популяризація власного факультетського бренду.

Студентське самоврядування факультету матиме чотири вектори розвитку: медіа-брендовий  (інформаційний та профорієнтаційний сектори, факультетське телебачення F-TV), освітньо-науковий (учбовий сектор та НТСА ДМВ ФСУ), спортивно-культурний (культмас та спортивний сектор) і розвивальний (Ліга молодих політологів, Волонтерський рух «Студентське серце», Філософський клуб «Магістерій»). Окремою ланкою буде виступати Профспілка, яка продовжуватиме займатись захистом прав студентства.   На дебатах було представлено чимало нових та цікавих проектів, які будуть реалізовуватись  зазначеними вище векторами.

Медіа-брендовий вектор займатиметься такими проектами, як:

• ABITFSU (створення інформаційних платформ у соціальних мережах для підтримки контакту з абітурієнтами);
  • Чому ФСУ? (профорієнтаційні відео про переваги навчання на факультеті соціології та управління);
  • #хештегування – єдина система хештегів для всіх соціальних мереж факультету;
  • Газета ФСУ (щомісячні випуски новин для викладачів кафедр);
  • SRblog (ведення блогу студентської ради);

Освітньо-науковий вектор ФСУ, в свою чергу, буде реалізовувати проекти:

• «Майстер студентської душі» (символічний конкурс-голосування, під час якого студенти будуть обирати найкреативніших та найсучасніших викладачів факультету);
  • «Неформальна наука»
  • «Проектна школа»  (система тренінгів на тему проектної діяльності);
  • «Інтерактивна освіта»

Спортивно-культурний вектор буде займатиметься проведенням заходів:

• FSU QUEST (квест для всіх студентів та викладачів факультету);
  • Квест першокурсника;

А також  сприятиме активній участі студентства в спортивних змаганнях університетського та міського рівнів, конкурсах «Кубок першокурсника» та «Студентська весна».

А розвивальний вектор втілюватиме в життя проекти:

• «Students heart documentary» (документальний фільм про волонтерський рух “Студентське серце”);
  • «Магістерій»  (філософський клуб дискусійного характеру);
  • «Сходинки професійного зростання» (неформальні психологічні тренінги та лекції від провідних спеціалістів соціальної сфери);
  • «Школа молодого політика» (студенти сможуть відчути себе в ролі політика під час різноманітних політичних ігр та тренінгів);
  • Кольорові відра (передбачає становлення відер для сортування вторинної сировини у 4 та 6 навчальних корпусах);

Також кандидат представив студентам команду своїх однодумців та їх посади:

• Анастасія Міщенко – Заступник голови студради ФСУ, голова навчального сектору
  • Крістіна Оніщенко – Секретар студради ФСУ, голова профорієнтаційного сектору
  • Олена Матковська – голова Профспілки факультету
  • Сніжана Бондаренко – голова НТСА ДМВ ФСУ
  • Анна Кобець – голова факультетського телебачення F-TV
  • Раїса Волошина – голова інформаційного сектору
  • Катерина Васюкова – глова волонтерського сектору
  • Ілля Горобцов – голова культурно-масового сектору
  • Олексій Яковенко – голова спортивного сектору
  • Віктор Коваль – голова Ліги молодих політологів
  • Марина Єрмакова – голова філософського клубу «Магістерій»

Після закінчення виступу Єгора Гукова всі присутні мали змогу задати йому свої питання. Зокрема, на дебатах була присутня голова студентської ради ЗНУ, студентка ФСУ Марія Пересипко, котра поцікавилась яким чином нова команда буде займатись покращенням якості освіти вишу, вирішувати побутові проблеми гуртожитків та чи буде продовжуватись традиція святкування місяця ФСУ. А заступник декана з виховної роботи Олена Маловічко акцентувала увагу на важливості проведення профорієнтаційних заходів, зокрема з батьками потенціальних абітурієнтів.

Переглянути запис дебатів ви можете за посиланням: https://goo.gl/maHwcY

Нагадуємо, що вибори голови студради факультету соціології та управління відбудуться 10 жовтня з 9:00 до 13:00.