13 вересня на факультеті соціології та управління відбувся захід, присвячений сучасній суспільно-політичної ситуації в Україні. Його почесним гостем став кандидат політичних наук, доцент Інституту міжнародних досліджень Вроцлавського Університету Томаш Шишляк.

Також в обговоренні прийняли участь декан факультету соціології та управління, доктор філософських наук, професор  Максим Лепський, заступник декана з виховної роботи, кандидат філософських наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління Олена Маловічко, заступник завідувача кафедри політології, кандидат філософських наук, професор Тетяна Ніколаєва,  кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Наталя Лепська, завідувач кафедри соціології, доктор філософських наук, доцент Володимир Скворець, доцент кафедри соціології, кандидат соціологічних наук Таісія Ратушна та інші.

Темою виступу пана Томаша стало обговорення процесу міграції українців у Польщу. Лектор зазначив, що насправді це не є тенденцією лише кількох останніх років.  Міграція розпочалась ще у 90-ті, а на сьогоднішній день набула просто колосальних масштабів. Більша частина прибулих з України людей є робочою силою Польщі, зараз там навіть займаються створенням спеціалізованих шкіл для українців.

Загалом, зустріч пройшла дуже плідно. Студенти та викладачі активно ставили лектору запитання. На цьому обговорення на закінчилось, в подальшому і представники факультету соціології та управління, і пан Томаш будуть продовжувати досліджувати дану тему та співпрацювати.

Раїса Волошина