У вівторок, одинадцятого вересня, Студрада факультету соціології та управління неформально поспілкувалась з цьогорічними першокурсниками та познайомила їх з векторами своєї роботи.

Традиційно презентація розпочалась зі вступного слова голови Студентської ради ФСУ Едуарда Бойко. Як досвідчений оратор, він швидко привернув увагу студентів та коротко розповів про те, що таке «Студрада», для чого вона потрібна, чим займається та на яких засадах функціонує.

Наступною виступила заступниця голови Студентської ради Анастасія Міщенко, яка по сумісництву є головою навчального сектору та курує діяльність старост усіх академічних груп.  Дівчина окреслила основні заходи, що проводить протягом року: «Навчання без проблем», «Тиждень без прогулів»,  «Конкурс старост» та інші.

Голова інформаційного сектору Раїса Волошина вела мову про розвиток медіа-сфери на ФСУ, основні інтернет-платформи, через які здійснюється інформування студентів, такі як Facebook, Instagram, Telegram- чат і  Telegram-канал.  Також не залишився без уваги офіційний сайт факультету, де можна прочитати останні новини та знайти багато корисної інформації.

Першокурсники дізнались і про діяльність волонтерського сектору, який очолює Катерина Васюкова. Вона розповіла про щорічну  Школу волонтера, поїздки до Таврійського будинку інвалідів, волонтерство під час проведення Всеукраїнського фестивалю «Книжкова толока», щосуботні творчі майстерні в благодійній організації «Карітас» , майстер-класи в «Твій простір» ВІЧ-центру «100% життя», участь у заходах від Запорізького обласного центру молоді.

Голова профспілки факультету Анна Вовк коротко розповіла про те, які переваги отримують студенти, що приєднуються до профспілкового руху.  Серед них знижки на білети в театри та кінотеатри, на ковзанку «Метелиця», на подорожі Україною і не тільки, на путівки в оздоровчі центри та на бази відпочинку. Також дівчина зазначила, що чи не найголовніше, чим займається профспілка – це допомога в оформленні субсидій для студентів, котрі проживають у гуртожитках.

Голова Ліги молодих політологів Віктор Коваль наголосив на тому, що розширити свою політичну свідомість, розглянути актуальні теорії політичного життя за допомогою тренінгів та ігр можуть не лише представники спеціальності «Політологія». Минулого року ЛМП проводила «Презентацію стажування у Верховній Раді України» та  «Модель Ради безпеки ООН», які зацікавили студентів усіх курсів та спеціальностей.

Про наукову роботу на факультеті розповідала голова Наукового товариства аспірантів, докторантів і молодих вчених  Сніжана Бондаренко. Вона поділилась власним досвідом участі в різноманітних всеукраїнських та міжнародних  конференціях, круглих столах, написанні тез та  наукових статей.

Олексій Яковенко, який є заступником голови спортивного сектору, запрошував до себе всіх юних спортсменів, адже напрямків для діяльності досить багато. ФСУ щороку приймає участь у загальноуніверситетській спартакіаді,  змаганнях з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, легкої атлетики, шах та шашок, тому кожен зможе знайтись собі щось до душі.

Голова факультетського телебачення F-TV Анна Кобець зацікавила першокурсників власною надихаючою історією про шлях до заповітної мрії. Дівчина запропонувала багато цікавих можливостей , наші першокурсники, навіть не маючи жодного досвіду, зможуть спробувати себе у ролі ведучого, сценариста, відео-монтажера чи оператора.

Голова профорієнтаційного сектору Кристина Оніщенко розповіла навіщо потрібна професійно-орієнтаційна робота та як вона допомагає абітурієнтам зробити правильний вибір майбутньої професії.

Егор Гуков представив діяльність культурно-масового сектору, який займається підготовкою до двох наймасовіших загальноуніверситетських конкурсів –  «Кубку першокурсника» та «Студентської весни». Також завдяки цьому сектору наші студенти можуть неформально поспілкуватись у антикафе чи почитати вірші під час літературників.

Першокурсники отримали можливість обрати один або декілька секторів, які їх найбільше зацікавили. Сподіваємось, що подальша робота буде надзвичайно плідною і на горизонті ФСУ зійде ще не одна яскрава зірка.

Раїса Волошина

Фото -Анна Кобець