В останній день літа у Запорізькому національному університеті відбулось свято – День знань, під час якого першокурсники мали змогу познайомитись зі своїми факультетами, одногрупниками, кураторами, студмістечком та університетом загалом.

З самого ранку на студентів очікувала цікава та насичена  культурна програма, гарно прикрашена студентська площа між другим та шостим корпусами, і звісно, офіційна частина та знайомство з ректоратом.

Після всіх урочистостей студентів зустріли декан факультету, доктор філософських наук, професор Максим Лепський, завідувач кафедри соціальної філософії та управління, доктор філософських наук, доцент Тарас Бутченко, завідувач кафедри соціології, доктор філософських наук, доцент Володимир Скворець, завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, доцент Євген Цокур, куратори академічних груп, викладачі та Студентська рада. Вони познайомились з новими студентами, розпитали про їх таланти та вподобання і трохи розповіли про себе.

Цьогоріч на факультеті соціології та управління відбувся перший набір студентів бакалаврату на нову спеціальність під назвою «Публічне управління та адміністрування», а також студентів магістратури спеціальності «Філософія».  До нашої дружньої родини приєдналось десять соціальних працівників, п’ять філософів, шість соціологів,  вісім політологів та тринадцять публічних управлінців.

Куратором соціальних працівників стала кандидат психологічних наук, доцент кафедри соціальної філософії та управління Ганна Бойко. Філософами буде опікуватись доктор філософських наук, доцент, професор кафедри соціальної філософії та управління Ірина Чайка. У соціологів куратором стала кандидат філософських наук, старший викладач кафедри соціології Олександра Сорокіна. Політологів на шляху їх навчання супроводжуватиме старший викладач кафедри політології Станіслав Локарєв. А куратором першого набору спеціальності «Публічне управління та адміністрування» буде доцент кафедри соціальної філософії та управління , кандидат наук з державного управління, доцент, голова циклової комісії іноземних мов Економіко-правничого коледжу ЗНУ Олена Заїка.

Окрім кураторів-викладачів першокурсники отримали ще й студкураторів, з числа студентів старших курсів, які допомагатимуть їм під час першого року навчання в університеті. Студкураторами стали: у соціальних працівників – голова волонтерського сектору, студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» Катерина Васюкова; у філософів – голова інформаційного сектору, студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» Раїса Волошина; у соціологів – в.о. голови культурно-масового сектору, студент 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» Олексій Яковенко; у політологів – голова Ліги молодих політологів, студент 3 курсу спеціальності «Політологія» Віктор Коваль; в  управлінців – заступник голови Студентської ради, голова учбового сектору, студентка 1 курсу магістратури за спеціальністю «Політологія» Анастасія Міщенко.

Важливим моментом початку навчання в університеті для першокурсників стали вибори старости, заступника старости та профорга. Ініціативні студенти брали участь у дебатах, розповідали про свій шкільний досвід, акцентуюючи увагу на тому, що планують робити на новій посаді.

Студентська рада не могла залишити першокурсників без уваги, тому проанонсувала найближчі заходи, які відбуватимуться за їх участі.  Також під час зустрічі студенти отримали розклад занять і «Довідник першокурсника», в якому розміщено всю важливу  інформацію стосовно навчання, місцезнаходження деканату, кафедр,  контакти викладачів та Студради.

Від щирого серця бажаємо нашим першокурсникам наполегливості, злагоди та натхнення на шляху до підкорення нових вершин!

Раїса Волошина
Фото – Анна Кобець