11-13 травня у стінах Запорізького національного університету проходила сесія ММГО «Європейский молодіжний парламент», яка стала чудовою нагодою для української молоді попрацювати під керівництвом досвідчених менторів над вирішенням питань розвитку громадянського суспільства в Україні та Європі. Особливістю заходу стала дискусія виключно англійською мовою.

Керівництво факультету соціології та управління  надало організаційну підтримку заходу, підготували базу для проведення засідань,  зокрема заступник декана з виховної роботи Тетяна Бірюкова.

На відкритті  другого дня сесії вступне слово було надано активістам студентського самоврядування ФСУ – Єгору Гукову та Катерині Васюковій. Вони привітали всіх учасників конференції  та зазначили, що Запорізький національний університет є найкращим у південно-східному регіоні України, що засвідчують національні рейтинги.  А факультет соціології та управління є провідним в рамках соціально-гуманітарних спеціальностей.  Студенти коротко розповіли про цікавинки ФСУ: Лігу молодих політологів, масовий волонтерський рух, активну наукову роботу, та побажали учасникам наснаги та плідної роботи.

Більш ніж 50  активних школярів та студентів віком від 16 до 19 років у складі чотирьох комітетів обговорювати теми, об’єднані загальною ідеєю розвитку громадянського суспільства. В одного з учасників сесії, Сергія Титовського, ми взяли невелике інтерв’ю. Хлопець до речі, мешкає в Запоріжжі та добре знайомий з нашим університетом та факультетом соціології та управління.

-Ти вперше береш участь у подібних конференціях чи вже мав досвід?

-Для мене цей захід став вже третім. Мені подобається спілкуватися з новими людьми та подорожувати різними містами.

-Учасники з яких країн тут сьогодні присутні?

-Є студенти з Туреччини, Чехії, Литви. Також багато учасників з Києва, Харкова,  Кривого Рогу та, звісно, Запоріжжя.

– Яка основна мета твоєї участі у конференції?

-Розвиток себе та своїх лідерських якостей.

-З чого розпочалась ваша робота?

-В перший день відбувся Teambuilding, ми зустрілись з абсолютно незнайомими людьми, окрім деяких виключень (сміється). Нас одразу поділили на команди, кожній з яких дали «topic», тобто тему для обговорення, в якому треба було розкрити проблеми, що впливають на стан справ в державі, знайти шляхи їх вирішення.

-Для плідної роботи необхідна дружня атмосфера. Як вас згуртовували?

-Ми грали в різноманітні цікаві ігри, це допомогла краще дізнатись один одного.

-Скільки учасників у твоїй команді?

-Всього дев’ять. Всі ми дуже різні, але так навіть цікавіше.

-Чим завершиться останній, третій, день сесії?

-Ми будемо презентувати свої теми та захищати їх, як справжні дипломні роботи.

Раїса Волошина