Дев’ятнадцятого квітня у місті Запоріжжі на базі Запорізького національного університету відбулось  відкриття запорізького осередку громадської організації «СД Платформа».

СД Платформа – це об’єднання прогресивних людей, які відстоюють право на гідне життя та соціальну справедливість. Основним пріоритетом цієї організації є створення нової якості політичного життя в Україні з метою подолання розривів між багатими та бідними, боротьби з безробіттям та популізмом.

До СД Платформи долучились представники факультету соціології та управління – Анастасія Чупіс та Анна Дьомочка.  Декан факультету, доктор філософських наук, професор  Максим Лепський також завітав на відкриття СД Платформи, аби підтримати дівчат.

Захід відбувався у цікавому  форматі під назвою «Жива Бібліотека» на актуальну тему «Можливості для молоді».  Вона працює так само, як і звичайна бібліотека, відмінність лише в тому, що книги — це живі люди, а читання — розмова. «Живими книгами» стали випускники ЗНУ та громадські активісти. Кожен учасник небанальної зустрічі отримав  можливість «прочитати» їх історії, а  «книги» відкрито та невимушено ділитись своїми думками та  досвідом.

Живими книгами стали:

• Андрій Шевчук – креатор, медіа-спеціаліст з величезним багажем професійного досвіду (1+1/телеканал Україна), член координаційної ради СД Платформи. Він розповів про про піар, комунікацію, ЗМІ та поділився досвідом участі та координаційної роботи в громадських організаціях.
  • Анастасія Чупіс – інтерн Програми стажування в Апараті Верховної Ради України, контактна особа СД Платформа Запоріжжя. Дівчина розповіла свою історію участі в різних стажуваннях та ініціативах , поділилась враженнями від стажування у Верховній Раді України.
  • Богдан Хомяк – хлопець, якого було обрано одним з 25 U-Ambassador-ів проекту U-report,  активіст СД Платформа Запоріжжя. Він поділився своїми міркуваннями на тему: «Як впливати на важливі рішення в Україні?»
  • Анна Дьомочка – випускниця 21 сесії EU Study Days (Єврошкола), учасниця першого форуму випускників в EU Study Days, активістка СД Платформа Запоріжжя. Окрім досвіду участі у різноманітних проектах, дівчина поділилась особистим лайфхаком про те, як це бути інтровертом, але при цьому вести активний спосіб життя.
  • Анна Островерха – активістка та волонтер громадської організації «Будуємо Україну разом». Вона розповіла студентам про  БУР, його місію та поділилась планами майбутніх заходів  та своєю роллю в цій організації.

Слухачі буди просто  у захваті від спілкування з надзвичайно цікавими та креативними особистостями, відкрили для себе безліч нових можливостей та дізнались секрети, завдяки яким можна змінювати світ на краще.

Фотозвіт заходу:  https://goo.gl/eae1um

Раїса Волошина