6 квітня 2018 року у Запорізькому національному університеті відбулась    III Міжнародна науково-практична конференція «Соціальні технології як чинник сталого розвитку суспільства».

Вона була започаткована з ініціативи представників факультету соціології та управління ЗНУ за підтримки державних та громадських організацій та за участі багатьох навчальних закладів вищої освіти – Міністерства освіти і науки України, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Кавказького міжнародного університету (Грузія), Королівського коледжу міста Нью-Йорка (США), Інституту державної політики факультету соціології та економіки Університету імені Коменського вБратиславі (Словаччина), Інституту міжнародних  досліджень Вроцлавського університету (Польща), Запорізького національного університету, Соціологічної асоціації України, Центру стратегічного планування та проектування, Українського центру соціального проектування та інших.

Метою конференції було обговорення актуальних проблем розробки та впровадження інноваційних соціальних проектів з метою вдосконалення та оптимізації життєустрою громадянського суспільства задля адаптації та супроводу суб’єктів життєдіяльності України на шляху до інтеграції у світову спільноту на засадах концепції сталого людського розвитку.

ЇЇ учасниками стали  студенти, аспіранти та викладачі Запорізького національного університету, представники громадських організацій та ЗМІ. Програма конференції проходила у декілька стадій: відкриття, проведення  трьох секцій та підведення підсумків.

Вступне слово було надано викладачам факультету соціології та управління, які стали одними з головних організаторів заходу. Зокрема, модератором конференції став кандидат філософських наук, доцент кафедри соціології, заступник декана з міжнародної роботи Ігор Кудінов.

Декан факультету соціології та управління , доктор філософських наук, професор  Максим Лепський зазначив:  «Перший важливий аспект конференції – це отримання гарного досвіду презентації своїх тез і перевірки того, наскільки у вас вийшло зробити щось цікаве. Другий важливий аспект – це отримання нових знань, перспектив для подальшого руху.»  Також він дав  цінну для студентів настанову: «Якщо виступає ваш колега і ви почули щось шалено цікаве – намагайтесь  його підтримати, ставте питання, які можуть розширити поле досліджень.»

Доктор соціологічних наук, професор кафедри соціології, заступник декана з наукової роботи Ольга Безрукова висловила слова вдячності учасникам конференції: «Ми дуже пишаються тим, що серед студентів університету є ентузіасти, які своїми науковими доробками хочуть розвивати українську науку.»

Доктор філософських наук, доцент, завідувач кафедри соціології Володимир Скворець зазначав : «Приймаючи участь у конференціях ви вчитесь  працювати з інформацією, аналізувати її, знаходити рішення різноманітних ситуацій в житті суспільства та держави, продумувати сценарії розвитку подій, а отже – зростаєте як лідери. »

Також учасники конференції подивились відео-привітання від  головного спеціаліста Міністерства молоді до спорту України, магістра соціальної роботи Анни Аранжій, директора Наукового ресурсного Центру зі сталого розвитку ЗНУ, доцента  кафедри соціології, кандидата філософських наук Інни Дударєвої,  магістранта Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка  Валерії Сазонової.

Конференція  розпочалась з виступу переможниці Всеукраїнської олімпіади з соціології, магістранта кафедри соціології ЗНУ Євгенії Крашевської на тему «Державна служба як соціальний ліфт політичної еліти в Україні». Бакалавр кафедри політології ЗНУ та відома своїми проектами студактивістка  Марія  Пересипко розповіла про «Студентське самоврядування в ЗНУ». Студентка Економіко-правничого коледжу ЗНУ Анастасія Большакова представила свою роботу на актуальну тему «Суб’єкти академічної доброчесності». Бакалавр кафедр політології ЗНУ,  колишній голова студради університету Антон Назаренко вів мову про «Досвід реорганізації студентського самоврядування в ЗНУ». Бакалавр  кафедри соціальної філософії та управління Анна Штефан представила наукову роботу «Соціальна адаптація як елемент соціальної роботи в інклюзивній системі». Доцент кафедри соціології ЗНУ, кандидат соціологічних наук Таїсія Ратушна, спільно з магістром кафедри соціології ЗНУ Анастасією Шоломко  досліджували  «Критичне  мислення студентів». Бакалавр кафедри соціології  ЗНУ Валерія Гончарова представила свою роботу «Ціннісні орієнтації студентської молоді у соціальній сфері». Бакалавр кафедри політології ЗНУ Анастасія Міщенко оцінювала «Стан реалізації реформи децентралізації в Україні». А бакалавр кафедри соціальної філософії та управління ЗНУ Анастасія Забуга розкрила «Зміст поняття «миротворення».

Загалом,  три сесії конференції були присвячені методологічним засадам застосування соціальних технологій у впровадженні принципів сталого розвитку суспільства, соціальним технологіям як їх теоретичній основі  та практиці впровадження принципів сталого розвитку в Україні та світі.

Фотозвіт заходу: https://goo.gl/wMkQG2

Раїса Волошина

19 thoughts on “На ФСУ організували III Міжнародну науково-практичну конференцію «Соціальні технології як чинник сталого розвитку”

1. I’ve truly understand a few outstanding information below. Certainly truly worth social bookmarking intended for revisiting. I ponder precisely how a great deal attempt you add to produce this kind of fantastic informative website. I’ve truly understand a few outstanding information below. Certainly truly worth social bookmarking intended for revisiting. I ponder precisely how a great deal attempt you add to produce this kind of fantastic informative website.

2. Your article on ???? ?????? ???????????????????????? III ???????????????????? ??????????????-?????????????????? ?????????????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???? ???????????? ?????????????? ???????????????? – ?????????????????? ???????????????????? ???? ???????????????????? is great. I hope you can continue posting many lot article in the future. Be prosperous fsu.org.ua

1. I wish to express my appreciation to this writer for rescuing me from this type of difficulty. As a result of browsing throughout the world-wide-web and obtaining notions which are not helpful, I assumed my life was well over. Existing minus the answers to the difficulties you’ve resolved through this short post is a critical case, and the kind that would have in a wrong way affected my entire career if I hadn’t discovered your web site. Your main training and kindness in touching all areas was crucial. I don’t know what I would’ve done if I hadn’t discovered such a thing like this. I can at this point relish my future. Thanks a lot very much for your professional and amazing help. I won’t be reluctant to recommend your blog post to any individual who desires guidelines about this subject matter.

1. Howdy our family member! I must declare that this article is amazing, good authored accessible together with close to all important infos.. vlogger terbaik I’m going to notice extra discussions such as this .

2. Your blog on ???? ?????? ???????????????????????? III ???????????????????? ??????????????-?????????????????? ?????????????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???? ???????????? ?????????????? ???????????????? – ?????????????????? ???????????????????? ???? ???????????????????? is awesome. We hope u can continue posting many more article soon. Viva fsu.org.ua

2. I enjoy you because of each of your hard work on this website. My mom really likes doing investigation and it’s really obvious why. I notice all regarding the dynamic tactic you give invaluable suggestions on the website and increase response from people about this concept while our favorite daughter is really becoming educated a whole lot. Take advantage of the rest of the year. You’re the one carrying out a useful job.

1. Their such as you read my thoughts! You gaze to understand a great deal of about that, just like you wrote the e-book inside it or something that is. I have faith that you can do by s. d. so that you can electrical power your message dwelling slightly, however besides these very, it is amazing web site. A fantastic read through. Let me certainly come back. Their such as you read my thoughts! You gaze to understand a great deal of about that, just like you wrote the e-book inside it or something that is. I have faith that you can do by s. d. so that you can electrical power your message dwelling slightly, however besides these very, it is amazing web site. A fantastic read through. Let me certainly come back.

2. Your post on ???? ?????? ???????????????????????? III ???????????????????? ??????????????-?????????????????? ?????????????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???? ???????????? ?????????????? ???????????????? – ?????????????????? ???????????????????? ???? ???????????????????? is great. We hope u can continue writing many more blog . Be prosperous fsu.org.ua

3. hello! , Is fantastic publishing so much! quantity all of us be in contact a lot more approximately ones post for AOL? I personally have to have a consultant in this dwelling for you to solve our challenge. May be that is certainly people! Having a look onward to see anyone.. kumpulan youtube indonesia

1. video vlogger terbaik Monte upward cool web site! Gentleman. Stunning. Great. I am going to take a note of your website along with make for in addition? I am just glad to search out a number of techniques in this post, we want create more methods during this regard, many thanks discussing.

2. Your post on ???? ?????? ???????????????????????? III ???????????????????? ??????????????-?????????????????? ?????????????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???? ???????????? ?????????????? ???????????????? – ?????????????????? ???????????????????? ???? ???????????????????? is awesome. I hope u can continue posting many lot article in the future. Long live fsu.org.ua

4. Your blog on ???? ?????? ???????????????????????? III ???????????????????? ??????????????-?????????????????? ?????????????????????? ???????????????????? ???????????????????? ???? ???????????? ?????????????? ???????????????? – ?????????????????? ???????????????????? ???? ???????????????????? is very good. I hope you can continue posting many more article . Viva fsu.org.ua

5. Hello there, only was aware of your website via The search engines, and located that it must be truly informative. I’ll be cautious about brussels. I shall be thankful after you continue on that in the future. Many people will be taken advantage of your current publishing. Many thanks!

6. hi! , I adore ones publishing so a lot! proportion most people be in contact additional of your posting for America online? I personally have to have a professional during this area to resolve the challenge sandiaga uno prabowo. It’s possible that may be anyone! Looking to look anyone.