Тринадцятого квітня на факультеті соціології та управління відбулись вже другі «Геополітичні студії».

Під час першої зустрічі студенти дізнались багато корисної інформації про  методи фонового аналізу геополітичних процесів,  зокрема «STEEP»-метод. А цього разу  доктор філософських наук, професор Максим Лепський розповідав про «SWOT/TOWS-аналіз у форсайт-дослідженнях геополітики».

«Геополітичні студії» розпочались  з короткого, але змістовного екскурсу в історію та ідею даного методу, порівняння SWOT та TOWS.  Спікер пояснив чому не працює «лайт» SWOT-аналіз, яке значення він має в структурі стратегічного планування,  визначив основні помилки під час його проведення, розповів про те, як розбити SWOT-аналіз професійно.

Наступним етапом зустрічі став тренінг SWOT/TOWS-аналізу та визначення специфіки його використання у форсайт-дослідженнях геополітики.

Студенти, працюючи у групах,  аналізували систему освіти в Україні. Вони визначали її слабкі і сильні сторони, загрози і перспективи, та найголовніше – можливі стратегії розвитку. Кожна група мала змогу висловитись, а найбільш актуальні варіанти визначались шляхом голосування.

«Геополітичні студії» дають студентам безцінний досвід, відкривають нові знання та можливості, допомагають навчитись вільно висловлювати свою думку та критично мислити.

Фотозвіт заходу:  https://goo.gl/6ek81t

Раїса Волошина

One thought on “На ФСУ вивчали Swot\tows-аналіз у дослідженнях геополітики”

1. Thank you so much for providing individuals with an extremely brilliant possiblity to check tips from this blog. It can be very brilliant and full of a good time for me and my office mates to search the blog not less than 3 times every week to read through the newest things you have. And lastly, I’m usually fascinated concerning the stunning tricks you serve. Some 1 points in this article are really the most effective we have had.