На факультеті соціології та управління відроджується традиція проведення «Геополітичних студій». Світові політичні процеси та тенденції не залишають байдужими студентів і викладачів ФСУ та всього університету.

Цей проект було започатковано наприкінці жовтня 2016 року за ініціативи декана нашого факультету –  Максима Лепського,  керували діяльністю студій тогочасний голова Ліги молодих політологів  Дмитро Щипанський та лаборантка кафедри політології Анастасія Чупіс.

В ролі експертів та спікерів «Геополітичних студій» зазвичай виступають викладачі кафедри політології та почесні гості. У минулих роках в них приймали участь:

• Євген Цокур, завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, професор
  • Наталя Лепська, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології, професор
  • Тетяна Ніколаєва,  кандидат філософських наук, доцент кафедри політології, професор
  • Ель Гуессаб Карім,кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії
  • та інші.

Сьогодні, четвертого березня, декан факультету, доктор філософських наук, професор  Максим Лепський  захоплююче розповідав студентам про  методи фонового аналізу геополітичних процесів. Студенти дізнались про сутність одного із таким методів, а саме – «STEEP».  Після теоретичного матеріалу учасники «Геополітичних студій» перейшли до практичної частини заходу. Їм запропонували творче завдання, яке полягало в групповій розробці проблеми освіти в геополітиці. Вони  використовували метод «STEEP» на  трьох рівнях – зовнішньому  (макрорівні), робочому (регіональному) та внутрішньому  (на особистості кожного члена групи).

Ця зустріч стала дуже корисною для тих,  хто побажав розібратися з методами політичного та геополітичного аналізу, або планує у майбутньому заснувати «фабрику думок», стати спеціалістом аналітичних центрів політичних та геополітичних досліджень.

Наші викладачі, інші знавці політичних процесів та представники країни стали невід`ємною частиною «Геополітичних студій».  Їх позиція та формулювання власних точок зору, підкреслених життєвим і науковим досвідом, відкривають нові знання для молодого покоління.

Раїса Волошина