27 березня на факультеті соціології та управління відбулась Модель Ради безпеки ООН.

Організатором заходу стала Ліга молодих політологів ФСУ, під керівництвом Віктора Коваля, студента другого курсу спеціальності «Політологія».

Темою засідання став військовий переворот у Венесуелі та гуманітарна криза в країні (вигадана ситуація).

До заходу також долучилась Тетяна Ніколаєва, –  кандидат філософських наук, професор, відомий в Україні політолог та експерт з міжнародної політики. Для того, щоб  залучити молодь до обговорення та аналізу проблем світової спільноти, вона розповіла студентам про роль Ради безпеки в вирішенні  сучасних міжнародних проблем. Велась мова і про Лігу націй, за моделлю якої створювалась ООН.

Професор коротко охарактеризувала кожен орган, що входить до складу Організації Об’єднаних Націй,  це – Генеральна Асамблея, Рада Безпеки, Секретаріат та Генеральний секретар (який обирається на 5 років), Міжнародний суд (рішення якого не оскаржуються  жодним  судом світу з 2007 року ),  Економічна і Соціальна рада, Рада з опіки.  Також Тетяна Ніколаєва запропонувала  студентам новий формат зустрічі – обговорення гострих політичних питань.

Учасники конференції намагалися налагодити діалог студентів, які представляли різні держави, що входять до складу Організації Об’єднаних Націй (Великобританію, США, Францію, Росію та Китай) , розширити знання про три основні напрямки її роботи –   навчитися  процедурним аспектам діяльності ООН, веденню диспутів, переговорів, знаходженню консенсусу і прийняттю відповідальних рішень.

За результатами засідання було прийнято резолюцію з низкою пропозицій щодо конкретних дій, спрямованих на подолання  вигаданої ситуації – гуманітарної кризи в країні.

Раїса Волошина

2 thoughts on “Модель Ради безпеки ООН”

1. I wanted to jot down a small message so as to say thanks to you for these superb advice you are placing at this site. My time-consuming internet search has finally been paid with professional content to share with my relatives. I would assume that most of us visitors actually are rather endowed to be in a fine network with so many special people with valuable concepts. I feel extremely fortunate to have seen your weblog and look forward to many more amazing times reading here. Thank you once again for a lot of things.

2. I and also my friends ended up checking out the best things located on your web page then the sudden I had an awful feeling I had not expressed respect to the website owner for them. Most of the guys happened to be totally stimulated to read through them and have in effect unquestionably been taking pleasure in these things. Thank you for genuinely so thoughtful as well as for pick out this kind of great ideas most people are really needing to learn about. My personal sincere apologies for not expressing gratitude to sooner.