Сьогодні, 22 березня, на нашому факультеті  пройшли дебати на тему «Глобальні проблеми людства».

Дебати – це  різновид публічної дискусії; чітко структурований і спеціально організований обмін думками між двома сторонами з актуальної теми.  Метою такої дискусії є переконання в своїй правоті третьої сторони, а не одне одного.

Велика популярність дебатів на сьогоднішній день пов’язана, насамперед,  з політичними дебатами. Першими телевізійними дебатами були теледебати між Джоном Кеннеді та Річардом Ніксоном у ході передвиборчої президентської кампанії в США в 1960 році. Вважається,  що після цього такий вид дискусії  міцно ввійшов у політичне життя як на американському континенті, так і в Європі.

Люди, які займаються освiтою, полiтикою, бiзнесом, у багатьох випадках використовують технiку дебатiв аби переконати опонентiв та захистити свої рішення. Молодь, яка приймає участь в дебатах вчиться логiчно та критично мислити, звертає увагу на протирiччя  в здавалося б найдосконаліших твердженнях,  вміє переконливо відстоювати свою точку зору.  Дебати вiдкривають новi можливостi для подальшого особистого розвитку.

Дебатери нашого  факультету обговорювали питання тероризму в сучасному світі.  У заході прийняли участь студенти другого, третього та четвертого курсів спеціальності «Політологія».  Організатором  дебатів був голова Ліги молодих політологів  – Віктор Коваль. За його словами, в  майбутньому за підтримки наших викладачів традиції дебатної гри на факультеті будуть продовжуватись.

Раїса Волошина