16 березня в Запорізькій гімназії  №107  відбулася V Міська конференція учнівського самоврядування  «Європейський вибір молоді Запоріжжя», присвячена євроінтеграції та спрямована на розвиток лідерських якостей. 200 представників шкільного самоврядування поділилися досвідом впровадження європейських цінностей в життя учнівської молоді.

У заході приймали участь представники 100 учбових закладів Вознесенівського, Олександрівського, Шевченківського, Комунарського,  Дніпровського, Заводського та Хортицького районів міста Запоріжжя, методисти районних кабінетів, координатори учнівського самоврядування районів міста, керівники майстер-класів, викладачі Запорізького національного університету,представники муніципальних та шкільних ЗМІ. У роботі конференції взяв участь заступник міського голови Валерій Еделєв.

Це – традиційна конференція, яка щороку консолідує діяльність органів запорізького учнівського самоврядування щодо національно-патріотичного виховання та сприяє обміну практичним досвідом. «Родзинкою» конференції шкільних лідерів в цьому році було те, що фахівці факультету соціології та управління Запорізького національного університету провели для школярів та вчителів серію майстер-класів, які були направлені на максимально ефективну адаптацію до відповідальності за своє майбутнє і майбутнє рідного міста.

Конференція «Європейський вибір молоді Запоріжжя» проходила в два етапи. Під час першого команди лідерів учнівського самоврядування кожного району міста презентували свої соціальні  проекти, які вже були реалізовані в школах. Другим етапом стала  робота в шести секціях, для кожної з яких викладачі та активісти студентського самоврядування факультету соціології та управління  Запорізького національного університету підготували цікавий майстер-клас.

Спікерами найпопулярнішого протягом конференції майстер-класу на тему «Стратегування кар’єри»  став декан факультету соціології та управління Запорізького національного університету, професор Максим Лепський та його асистентка – заступник декана з профорієнтаційної роботи ФСУ – Ольга Широбокова. Протягом майстер-класу,учасникам була запропонована креативна технологія, що допоможе визначитися з майбутньою спеціальністю, окреслити необхідні навички та компетенції та провести стратегування своєї кар’єри.

Майстер-клас «Тренінг спілкування», проводила Ганна Бойко, доцент кафедри соціальної філософії та управління ФСУ. Його метою стало формування культури спілкування та їх закріплення в ігровій формі. Також спікер ознайомила  школярів з формами спілкування, розповіла про «метод спільного» та важливу роль використання імен при зверненні.

Майстер-клас на тему «Основи проектного менеджменту» проводив Володимир Глазунов, професор кафедри соціальної філософії та управління ФСУ. Разом з активістами студентського самоврядування Запорізького національного університету, він навчив учнів правильно визначати мету та завдання соціальних проектів. Протягом майстер-класу було заплановано створення загальноміської мережі з проектування.

Майстер-клас на тему «Ораторське мистецтво» проводив Едуард Бойко, голова студентської ради факультету соціології та управління,  колишній  лідер учнівського самоврядування своєї школи. Він окреслив головні аспекти вдалого публічного виступу, поділився порадами щодо комбінування різних видів тону й темпу, чергування різних гучності й ритму голосу, а також розповів, чому мовчання можна застосувати як прийом привернення уваги.

Майстер-клас «Специфіка волонтерського руху в умовах загальноосвітньої школи» проводили активісти волонтерського руху «Студентське серце» ЗНУ Ганна Вовк та КатеринаВасюкова. Дівчата розповіли про те, хто такий волонтер, які якості мають бути йому притаманні. Також не залишили без уваги і соціальні служби міста, волонтерські організації тощо.

Майстер-клас «Критичне мислення в контекстах інформаційного простору» провела Таїсія Ратушна, доцент кафедри соціології ФСУ.  Вона розповіла учням про те, як навчитись виявляти  неправдиву інформацію, розповіла про різницю між фейками та чутками і надала поради як не потрапити на гачок маніпуляторів.

Раїса Волошина

12 thoughts on “Студенти Запорізького національного університету навчили школярів лідерству”

1. My spouse and i ended up being quite fortunate Chris could deal with his studies from your ideas he got in your blog. It’s not at all simplistic to just continually be freely giving guidance other folks could have been making money from. And we all grasp we have got the blog owner to thank because of that. The illustrations you made, the straightforward web site menu, the friendships your site give support to engender – it is mostly astounding, and it is aiding our son and the family know that that topic is enjoyable, and that’s highly mandatory. Many thanks for all the pieces!

2. My wife and i have been thankful that Albert could complete his researching from the precious recommendations he grabbed from your site. It’s not at all simplistic just to be freely giving procedures which often some other people may have been making money from. And we also fully understand we have you to appreciate because of that. Those illustrations you have made, the straightforward site menu, the relationships you can aid to create – it’s many sensational, and it’s really making our son and the family imagine that that content is thrilling, and that is pretty pressing. Many thanks for all!

3. I needed to write you the bit of note to be able to say thank you yet again considering the magnificent tips you have shown here. It is really seriously open-handed of you to deliver unhampered all that a few people would’ve made available for an electronic book in order to make some cash on their own, chiefly now that you might have tried it in the event you wanted. These guidelines also worked to provide a fantastic way to realize that someone else have the same eagerness just like my very own to realize more around this matter. I’m certain there are several more pleasurable situations in the future for individuals that scan your website.