DSC_8860

Волонтерський рух «Студентське серце» – одне з найбільш активних  в Запоріжжі  студентський об’єднань волонтерів, які активно допомагають  людям у найрізноманітніших соціальних закладах міста та області.

Восьмого  грудня «Студентському серцю»  виповнилось десять років, на честь чого  Факультетом  соціології та управління було організовано святковий концерт.

Волонтерський сектор у складі Студради ФСУ було створено  у 2007 році з ініціативи студентів спеціальності «Соціальна робота». Серед активістів  особливо відзначились Ганна Білик (нині Позднякова),  Катерина Скворцова (нині Шкурко), Станіслав Сльота, Наталя Злобіна та інші. Ініціатива звичайно ж була підтримана деканом факультету Максимом Лепським, який продовжує активно  підтримувати волонтерську діяльність на ФСУ. А куратором сектору стала людина з великим серцем –  Ганна Бойко, підтримкою та опорою якої є усі викладачі факультету.

DSC_8915

За весь час існування волонтерського руху була проведена колосальна робота. Юні волонтери переважно відвідували спеціалізовані школи-інтернати,  але не забували і про благодійні організації, реабілітаційні центри, відділення соціально-побутової адаптації, будинки інвалідів, геріатричні пансіонати . Вони від усієї душі дарували і продовжують дарувати тепло своїх сердець,  а у відповідь бачать щирі усмішки та вдячні очі.

DSC_8909

Чарівні дівчата, кожна з яких була головою «Студентського серця» в минулому  (Ганна Білик, Аліна Корнієць (нині Кузьміна), Марія Мокроусова (нині Теслюк), Валерія Овчарова, Анна Аранжій та Нателла  Недавня) зробити величезний вклад у розвиток волонтерства на факультеті. Нині їх справу продовжує неймовірно активна Катерина Васюкова. Бажаємо їй наснаги та подальших волонтерських звершень!

DSC_9071

Програма заходу з нагоди 10-ліття «Студентського серця» передбачала безліч цікавинок! Почесним гостями концерту  стали представники  організацій, з якими співпрацюють наші волонтери, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталія Власова, а також спонсори.  На захід завітали громадські діячі, представники ЗМІ та школярі , які прагнуть зробити цей світ кращим, завдяки своїм добрим справам.

DSC_8971

Подяками були нагороджені голови волонтерського сектору минулих років, спонсори та всі, з ким співпрацює Волонтерський рух вже  протягом багатьох років.

DSC_8919DSC_8923

Найактивніші волонтери «Студентського серця» були нагороджені грамотами,  а ті, що мають досвід більше шести місяців (2 курс спеціальності «Соціальна робота») – отримали ще й волонтерські книжки.

DSC_8953DSC_8880

Незмінний куратор волонтерської діяльності Ганна Бойко так  прокоментувала  святковий концерт:  «Зустріч з дівчатами, які очолювали волонтерський сектор, принесла  багато наснаги та задоволення, майже з усіма я постійно спілкуюсь і завжди з задоволенням. А у  форматі святкування нашого маленького , але все ж таки Ювілею, це відбувалось особливим піднесенням від успіхів шляху, що пройдений, і з натхненням щодо майбутніх планів. Яскраве, урочисте та просто веселе студентське свято, на мій погляд у нас вдалося!»

DSC_9010

Фотозвіт заходу за посиланням: Студентському серцю 10 років

Раїса Волошина

2 thoughts on “Волонтерство – це спосіб життя!”

1. I together with my friends have already been taking note of the good advice found on the blog and so quickly I got a terrible feeling I never expressed respect to the blog owner for them. Most of the people are already as a consequence glad to read through them and have now simply been tapping into these things. Appreciate your genuinely so helpful as well as for obtaining variety of fabulous things most people are really desirous to discover. My honest regret for not expressing gratitude to you sooner.