DSC_9116

Волонтерство – це спосіб життя!

DSC_8860

Волонтерський рух «Студентське серце» – одне з найбільш активних  в Запоріжжі  студентський об’єднань волонтерів, які активно допомагають  людям у найрізноманітніших соціальних закладах міста та області.

Восьмого  грудня «Студентському серцю»  виповнилось десять років, на честь чого  Факультетом  соціології та управління було організовано святковий концерт.

Волонтерський сектор у складі Студради ФСУ було створено  у 2007 році з ініціативи студентів спеціальності «Соціальна робота». Серед активістів  особливо відзначились Ганна Білик (нині Позднякова),  Катерина Скворцова (нині Шкурко), Станіслав Сльота, Наталя Злобіна та інші. Ініціатива звичайно ж була підтримана деканом факультету Максимом Лепським, який продовжує активно  підтримувати волонтерську діяльність на ФСУ. А куратором сектору стала людина з великим серцем –  Ганна Бойко, підтримкою та опорою якої є усі викладачі факультету.

DSC_8915

За весь час існування волонтерського руху була проведена колосальна робота. Юні волонтери переважно відвідували спеціалізовані школи-інтернати,  але не забували і про благодійні організації, реабілітаційні центри, відділення соціально-побутової адаптації, будинки інвалідів, геріатричні пансіонати . Вони від усієї душі дарували і продовжують дарувати тепло своїх сердець,  а у відповідь бачать щирі усмішки та вдячні очі.

DSC_8909

Чарівні дівчата, кожна з яких була головою «Студентського серця» в минулому  (Ганна Білик, Аліна Корнієць (нині Кузьміна), Марія Мокроусова (нині Теслюк), Валерія Овчарова, Анна Аранжій та Нателла  Недавня) зробити величезний вклад у розвиток волонтерства на факультеті. Нині їх справу продовжує неймовірно активна Катерина Васюкова. Бажаємо їй наснаги та подальших волонтерських звершень!

DSC_9071

Програма заходу з нагоди 10-ліття «Студентського серця» передбачала безліч цікавинок! Почесним гостями концерту  стали представники  організацій, з якими співпрацюють наші волонтери, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталія Власова, а також спонсори.  На захід завітали громадські діячі, представники ЗМІ та школярі , які прагнуть зробити цей світ кращим, завдяки своїм добрим справам.

DSC_8971

Подяками були нагороджені голови волонтерського сектору минулих років, спонсори та всі, з ким співпрацює Волонтерський рух вже  протягом багатьох років.

DSC_8919DSC_8923

Найактивніші волонтери «Студентського серця» були нагороджені грамотами,  а ті, що мають досвід більше шести місяців (2 курс спеціальності «Соціальна робота») – отримали ще й волонтерські книжки.

DSC_8953DSC_8880

Незмінний куратор волонтерської діяльності Ганна Бойко так  прокоментувала  святковий концерт:  «Зустріч з дівчатами, які очолювали волонтерський сектор, принесла  багато наснаги та задоволення, майже з усіма я постійно спілкуюсь і завжди з задоволенням. А у  форматі святкування нашого маленького , але все ж таки Ювілею, це відбувалось особливим піднесенням від успіхів шляху, що пройдений, і з натхненням щодо майбутніх планів. Яскраве, урочисте та просто веселе студентське свято, на мій погляд у нас вдалося!»

DSC_9010

Фотозвіт заходу за посиланням: Студентському серцю 10 років