Вже п`ятий рік поспіль викладачі та Студентська рада Факультет соціології та управління проводять Всеукраїнський фестиваль філософії та популяризують філософське осмислення життя серед молоді.

Захід, який відбувся 16 листопада, було присвячено Міжнародному дню філософії. Його відвідало чимало школярів та студентів. Загалом у фестивалі прийняли участь 15 команд зі шкіл та ВУЗів міста Запоріжжя і області. Багато з них приїхали на фестиваль не вперше.

Темою цьогорічного фестивалю  стала  «Філософія щастя», адже кожен з нас хоча б раз у житті замислювався на тим, що таке щастя і як його досягти.

hKxEHr2nfAU жур

До складу журі  увійшли:  декан факультету соціології управління, професор кафедри соціології,  доктор філософських наук  Максим Лепський; завідувач кафедри соціальної філософії та управління, професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук,  доцент Тарас Бутченко; заступник декана факультету з міжнародної діяльності,  кандидат філософських наук, доцент Ігор Кудінов; професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук, доцент  Олександр Краснокутський; професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук,  доцент Володимир Глазунов та інші науковці.

DSC_2518

Ведучими заходу стали чарівна Олена Матковська та неймовірно артистичний Едуард Бойко.

Свій погляд на щастя представлялDSC_2757и команди «Вітаміни щастя» (Запорізький державний медичний університет), «Щасливі філософи»(Запорізька гімназія № 9 ), «КоКоМаДен»(Запорізький авіаційний коледж ім. Івченка), Коти Канта  (Запорізька гімназія №107 ), «Фортуна Барбата» (Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ), «Щасливі люди» (Запорізький електротехнічний коледж),  «Квіти Сократа» (Січовий колегіум), « Forever young» (ЗОШ № 103), «Діти Цифрового Покоління» (ЗОШ №100), «Сучасні мрійники» (Запорізька гімназія № 8), «Розумні люди» ( Мала гуманітарна академія),

«Юні Беккончики» (ФСУ  ЗНУ), «Felicità» (Запорізький педагогічний коледж), «Язик Свободи» (КВНЗ Медичний коледж) та   «АНАНАС»( Дніпрорудненська ЗОШ) .

DSC_2786

Фестиваль традиційно пройшов у три етапи. Першим був виступ-візитівка, під час якого команди мали змогу представити своє бачення щастя.  Другий етап передбачав швидкі відповіді на запитання, у форматі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». П’ять команд, що набрали максимальну кількість балів у попередніх двох етапах пройшли до фіналу, де на них чекали відкриті питання.  Це були наступні команди: «Розумні люди» , «Коти Канта»,  «Квіти Сократа»,  «Щасливі філософи» та «Язик свободи».

Всі виступи були цікавими та креативними.  Учасники продумували концепції, створювали декорації, підбирали костюми.  Третє місце посіла команда  Запорізької гімназії № 107 «Коти Канта», друге місце – команда  Січового колегіуму «Квіти Сократа», і перше місце зайняла команда Запорізького медичного коледжу «Язик свободи».

DSC_2654

Протягом усього заходу своїм співом учасників радували Олена Матковська та Едуард Бойко. А фотографами були Юлія Глушко, Лія Мацак, Анна Кобець та Степан Журило.

Наприкінці фестивалю усі учасники були нагороджені грамотами, канцлерським приладдям та солодощами, а переможці ще й пофотографувались у мантіях, маючи змогу відчути себе справжніми філософами.

DSC_2924

Раїса Волошина

Фотозвіти за посиланнями:

5 thoughts on “Як стати щасливим?”

1. Thank you for your own work on this blog. Debby loves doing investigations and it’s obvious why. We all know all about the dynamic ways you produce reliable tips via your blog and as well attract response from others on that point while our own daughter is truly becoming educated a great deal. Enjoy the rest of the new year. You are doing a stunning job.

2. I want to show my thanks to you for bailing me out of this type of problem. As a result of looking out through the world-wide-web and finding methods which were not beneficial, I assumed my entire life was gone. Existing without the presence of approaches to the difficulties you’ve fixed by way of this article content is a crucial case, as well as those that might have in a negative way damaged my entire career if I hadn’t encountered the blog. Your main skills and kindness in controlling all areas was very helpful. I don’t know what I would have done if I had not encountered such a solution like this. I’m able to at this point look forward to my future. Thanks a lot so much for the professional and sensible guide. I will not hesitate to endorse your web page to any individual who would like counselling about this area.

3. Thank you for your own efforts on this web page. Betty take interest in participating in research and it is obvious why. Most people know all regarding the powerful manner you offer priceless guidance on this website and as well increase contribution from others about this area of interest then our simple princess has been being taught a lot of things. Take advantage of the rest of the new year. Your performing a glorious job.

4. Thanks for every one of your efforts on this web site. My aunt really loves engaging in investigations and it is easy to see why. All of us hear all concerning the compelling means you provide both interesting and useful guides through your website and even strongly encourage response from visitors about this concern then our favorite girl is without question studying a lot of things. Enjoy the remaining portion of the new year. You are doing a splendid job.