DSC_2917

Як стати щасливим?

Вже п`ятий рік поспіль викладачі та Студентська рада Факультет соціології та управління проводять Всеукраїнський фестиваль філософії та популяризують філософське осмислення життя серед молоді.

Захід, який відбувся 16 листопада, було присвячено Міжнародному дню філософії. Його відвідало чимало школярів та студентів. Загалом у фестивалі прийняли участь 15 команд зі шкіл та ВУЗів міста Запоріжжя і області. Багато з них приїхали на фестиваль не вперше.

Темою цьогорічного фестивалю  стала  «Філософія щастя», адже кожен з нас хоча б раз у житті замислювався на тим, що таке щастя і як його досягти.

hKxEHr2nfAU жур

До складу журі  увійшли:  декан факультету соціології управління, професор кафедри соціології,  доктор філософських наук  Максим Лепський; завідувач кафедри соціальної філософії та управління, професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук,  доцент Тарас Бутченко; заступник декана факультету з міжнародної діяльності,  кандидат філософських наук, доцент Ігор Кудінов; професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук, доцент  Олександр Краснокутський; професор кафедри соціальної філософії та управління,  доктор філософських наук,  доцент Володимир Глазунов та інші науковці.

DSC_2518

Ведучими заходу стали чарівна Олена Матковська та неймовірно артистичний Едуард Бойко.

Свій погляд на щастя представлялDSC_2757и команди «Вітаміни щастя» (Запорізький державний медичний університет), «Щасливі філософи»(Запорізька гімназія № 9 ), «КоКоМаДен»(Запорізький авіаційний коледж ім. Івченка), Коти Канта  (Запорізька гімназія №107 ), «Фортуна Барбата» (Запорізький коледж радіоелектроніки ЗНТУ), «Щасливі люди» (Запорізький електротехнічний коледж),  «Квіти Сократа» (Січовий колегіум), « Forever young» (ЗОШ № 103), «Діти Цифрового Покоління» (ЗОШ №100), «Сучасні мрійники» (Запорізька гімназія № 8), «Розумні люди» ( Мала гуманітарна академія),

«Юні Беккончики» (ФСУ  ЗНУ), «Felicità» (Запорізький педагогічний коледж), «Язик Свободи» (КВНЗ Медичний коледж) та   «АНАНАС»( Дніпрорудненська ЗОШ) .

DSC_2786

Фестиваль традиційно пройшов у три етапи. Першим був виступ-візитівка, під час якого команди мали змогу представити своє бачення щастя.  Другий етап передбачав швидкі відповіді на запитання, у форматі інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». П’ять команд, що набрали максимальну кількість балів у попередніх двох етапах пройшли до фіналу, де на них чекали відкриті питання.  Це були наступні команди: «Розумні люди» , «Коти Канта»,  «Квіти Сократа»,  «Щасливі філософи» та «Язик свободи».

Всі виступи були цікавими та креативними.  Учасники продумували концепції, створювали декорації, підбирали костюми.  Третє місце посіла команда  Запорізької гімназії № 107 «Коти Канта», друге місце – команда  Січового колегіуму «Квіти Сократа», і перше місце зайняла команда Запорізького медичного коледжу «Язик свободи».

DSC_2654

Протягом усього заходу своїм співом учасників радували Олена Матковська та Едуард Бойко. А фотографами були Юлія Глушко, Лія Мацак, Анна Кобець та Степан Журило.

Наприкінці фестивалю усі учасники були нагороджені грамотами, канцлерським приладдям та солодощами, а переможці ще й пофотографувались у мантіях, маючи змогу відчути себе справжніми філософами.

DSC_2924

Раїса Волошина