Тренінг по дебатам від Антона Назаренка

22519430_514433382244184_7430508538234325574_n

Двадцятого жовтня на факультеті соціології та управління відбувся тренінг по дебатам для Ліги молодих політологів і не тільки. Спікером цього заходу став досвідчений дебатер Антон Назаренко.

22540115_514433855577470_7961655591190732772_nВідправною точкою тренінгу стали відповіді на питання “Що таке дебати?”, “Як вони організовуються?” тощо. Спікер розповів про основні правила проведення дебатних ігор, склад команд, порядок виступу гравців та  про найактуальніші теми.

22549567_514432905577565_4232037887295214834_n

Слухачі дізнались багато цікавинок про те, як правильно агрументувати свою позицію та про основні аспекти вдалого виступу : релевантність, важливість та доведеність. Аби зацікавити політологів дебатами Антон Назаренко  приводив цікаві приклади з життя та ділився своїм особистим досвідом.

22539759_514433018910887_3410671113827626438_nСтуденти проявляли активність, ставили питання щодо того, з чого розпочати та як в подальшому розвиватись у даній сфері, в яких містах діють дебатні клуби, проводяться відповідні турніри. Загалом цей тренінг був корисний також для розвитку ораторських здібностей у майбутніх політологів.

Раїса Волошина

Фото – Лія Мацак