П’ятнадцятого вересня Студентська Рада факультету соціології та управління  презентувала себе першокурсникам! Як і будь-який захід такого масштабу, вона розпочалась зі вступного слова голови студради – Едуарда Бойко (4 курс, спеціальність “Політологія”).

1З числа всіх присутніх в аудиторії мало хто розумів, що це за організація  і для чого вона взагалі потрібна.  Насамперед – це команда ініціативних, творчих та самовідданих студентів,  які працюють задля високої успішності в навчанні, спортивних досягнень, наукових здобутків ,  цікавого та корисного  дозвілля усіх студентів факультету. І найголовніше – це саме ті представники студентського самоврядування, які готові витрачати свій вільний час на те, щоб заохочувати та запалювати серця тих, хто прагне до творчого самовираження, удосконалення себе і створення яскравого світу навколо!

Студрада ФСУ добре розвинена,  до її складу входять дванадцять секторів, кожен з яких розповів про свою направленість та плани на цей навчальний рік.

Перший із них – Навчальний,  який очолює замісник голови Студради,  студентка 4 курсу спеціальності «Політологія» – Анастасія Міщенко. Вона вела мову про «Конкурс старост», «Тиждень без прогулів», допоміжні тренінги для студентів четвертих курсів, координацію роботи старост та поточну діяльність.

вовк

Головою Первинної  профспілкової організації є студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Анна Вовк. Дівчина розповіла про те, як здійснюється захист прав студентства, де можна відпочити та оздоровитись, куди звертатись студентам гуртожитків для оформлення субсидій,  як змістовно  провести своє дозвілля і ще безліч корисної інформації.

Наступний сектор – Міжнародний.  Його очолює справжній знавець англійської мови, студент 4  курсу спеціальності «Соціологія» – Владислав Плужник. Цього року він планує проводити такі заходи, як  Speaking Club, Мовне кафе для людей з різним рівнем англійської мови та Курси дизайну.

нтса

Четвертим сектором є Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених,  головою якого є найголовніша розумниця факультету,  студентка 4 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Сніжана Бондаренко. Маючи чималий досвід участі у різноманітних наукових конференціях, вона планує поповнити ряди розумників за рахунок першокурсників. НТСА – це сектор для тих, хто вміє робити зі звичайних круглих столів цікаві інтелектуальні ігри, тренінги та майстер-класи.

забуга

За дозвілля студентів відповільний Культурно-масовий сектор та його голова – студентка 3 курсу спеціальності «Філософія» – Анастасія Забуга. Вона вважає, культурно-масова діяльність – це відмінна можливість реалізувати себе, показати свої таланти, отримати нові цікаві знайомства та досвід у виступах перед великою аудиторією.  У її плани входить підготовка та участь в конкурсах «Кубок Першокурсника» і «Студентська весна», проведення квартирників, організація походів у анти-кафе тощо.

Шостий сектор – Профорієнтаційний. Його очолює студентка 2 курсу спеціальності «Політологія» – Світлана Денисенко. Вона планує щороку працювати на Ярмарку Освіти у Козак-Палаці, проводити зустрічі з випускниками шкіл, абітурієнтами як на факультеті, так і відвідувати їх у школах, поширювати необхідну інформацію про вступ до ЗНУ та переваги факультету соціології та управління .

финько

ФСУ  має численні спортивні нагороди завдяки Спортивному сектору та найдосвідченішому голові  Студради  – Андрію Фіньку.  Головною метою сектору для нього є популяризація спорту в усіх можливих напрямках. В його плани входить організація матчу з пейнтболу, збільшення кількості тренувань та проведення змагань з різних видів спорту з організаціями Запоріжжя.

Також у складі Студради ФСУ функціонують декілька секторів, що закріплені за конкретними  спеціальностями, хоча в їх складі є і представники інших напрямів.

волнт

Перший  та наймасовіший – Волонтерський рух «Студентське серце», який в основному складається із соціальних робітників. Тож не дивно, що його очолює студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Катерина Васюкова. Вона на власному прикладі показала першокурсникам, що волонтерство – це  цікава та надзвичайно  важлива  діяльність, за допомогою якої можна не лише робити добро оточуючим, а і отримувати його навзаєм.

Другий – це Ліга молодих політологів, під керівництвом  студента 2 курсу спеціальності «Політологія» – Віктора Коваля. Собі за мету він поставив зробити ЛМП  платформою для визначних подій факультету, куди запрошуватимуться відомі політики. В його плани входить проведення  дебатів,  політичних ток-шоу, маніпулятивних ігор та відкриття Аналітичного центру.

лия

Третій сектор Соціологічних досліджень  очолює студентка 2 курсу спеціальності «Соціологія» – Лія Мацак. Вона планує проводити щорічну «Соціологічну майстерню»,   дослідження «Враження першокурсника» у вигляді інтерв’ю або фокус-групи, а також створити мережу тренінгів з організації соціологічних досліджень, спікерами яких стануть викладачі факультету.

инфо

За медіа-сферу Факультету соціології та управління відповідають два сектори – Інформаційний та Ф-TV. Інформаційний сектор очолює Раїса Волошина –  студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота». Вона вважає, що подібна діяльність є дуже творчою, допомагає навчитись гарно висловлювати свої думки,  цікаво описувати події та доносити їх до читачів. Головне завдання  дівчини – наповнювати контентом офіційний сайт, а також вести сторінки ФСУ у соціальних мережах.

Своєрідною родзинкою факультету є Студентське телебачення Ф-TV. Воно  розвивається під керівництвом студентки 3 курсу спеціальності «Філософія»  – Катерини Ковтун та студентки 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Анни Кобець. Цей сектор має поки що маленьку, але згуртовану команду, що складається з ведучих, операторів, монтажерів та сценаристів.  Але їх  об’єднує загальна мета –  просування та модернізація медійного контенту.

запись

На презентації Студентської ради першокурсники  мали смогу ознайомитись із діяльністю кожного сектору та одразу ж долучитись до діяльності тих, що найбільше їх зацікавили.

нагр

Приємним завершенням презентації стало нагородження учасників Квесту першокурсника та переможців – команди  соціальних робітників!

Волошина Раїса

Фото – Кобець Анна

4 thoughts on “Презентація оновленої Студради”

1. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally remarkable possiblity to check tips from this site. It’s usually very pleasurable and packed with a lot of fun for me and my office mates to visit your web site nearly three times weekly to study the latest guidance you have. And definitely, I am just actually fulfilled considering the incredible information you give. Some 2 tips in this post are absolutely the best we’ve ever had.

2. I wanted to post a brief comment to say thanks to you for those pleasant instructions you are writing at this site. My prolonged internet look up has finally been compensated with awesome strategies to talk about with my partners. I would assume that we site visitors are truly endowed to live in a perfect community with so many brilliant people with good concepts. I feel truly blessed to have used your webpage and look forward to so many more fabulous moments reading here. Thanks once again for a lot of things.

3. I want to show thanks to you just for bailing me out of this type of problem. Because of scouting throughout the search engines and finding methods which were not powerful, I believed my entire life was done. Existing without the presence of solutions to the difficulties you’ve solved by way of your main posting is a serious case, as well as ones which might have in a negative way damaged my career if I had not discovered your web site. Your personal natural talent and kindness in touching every part was precious. I don’t know what I would’ve done if I had not come upon such a point like this. I am able to at this moment look ahead to my future. Thanks very much for the high quality and sensible guide. I won’t be reluctant to propose your blog to anybody who needs to have guidance on this subject.

4. My husband and i have been very satisfied that Raymond could do his studies by way of the ideas he acquired in your web page. It is now and again perplexing to simply always be offering things which a number of people might have been making money from. Therefore we acknowledge we’ve got the website owner to appreciate because of that. Those illustrations you have made, the easy website menu, the friendships you will make it possible to create – it’s got everything terrific, and it’s letting our son in addition to the family recognize that this matter is exciting, which is tremendously mandatory. Thanks for the whole thing!