ppg3fz7x5Nc

Презентація оновленої Студради

П’ятнадцятого вересня Студентська Рада факультету соціології та управління  презентувала себе першокурсникам! Як і будь-який захід такого масштабу, вона розпочалась зі вступного слова голови студради – Едуарда Бойко (4 курс, спеціальність “Політологія”).

1З числа всіх присутніх в аудиторії мало хто розумів, що це за організація  і для чого вона взагалі потрібна.  Насамперед – це команда ініціативних, творчих та самовідданих студентів,  які працюють задля високої успішності в навчанні, спортивних досягнень, наукових здобутків ,  цікавого та корисного  дозвілля усіх студентів факультету. І найголовніше – це саме ті представники студентського самоврядування, які готові витрачати свій вільний час на те, щоб заохочувати та запалювати серця тих, хто прагне до творчого самовираження, удосконалення себе і створення яскравого світу навколо!

Студрада ФСУ добре розвинена,  до її складу входять дванадцять секторів, кожен з яких розповів про свою направленість та плани на цей навчальний рік.

Перший із них – Навчальний,  який очолює замісник голови Студради,  студентка 4 курсу спеціальності «Політологія» – Анастасія Міщенко. Вона вела мову про «Конкурс старост», «Тиждень без прогулів», допоміжні тренінги для студентів четвертих курсів, координацію роботи старост та поточну діяльність.

вовк

Головою Первинної  профспілкової організації є студентка 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Анна Вовк. Дівчина розповіла про те, як здійснюється захист прав студентства, де можна відпочити та оздоровитись, куди звертатись студентам гуртожитків для оформлення субсидій,  як змістовно  провести своє дозвілля і ще безліч корисної інформації.

Наступний сектор – Міжнародний.  Його очолює справжній знавець англійської мови, студент 4  курсу спеціальності «Соціологія» – Владислав Плужник. Цього року він планує проводити такі заходи, як  Speaking Club, Мовне кафе для людей з різним рівнем англійської мови та Курси дизайну.

нтса

Четвертим сектором є Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених,  головою якого є найголовніша розумниця факультету,  студентка 4 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Сніжана Бондаренко. Маючи чималий досвід участі у різноманітних наукових конференціях, вона планує поповнити ряди розумників за рахунок першокурсників. НТСА – це сектор для тих, хто вміє робити зі звичайних круглих столів цікаві інтелектуальні ігри, тренінги та майстер-класи.

забуга

За дозвілля студентів відповільний Культурно-масовий сектор та його голова – студентка 3 курсу спеціальності «Філософія» – Анастасія Забуга. Вона вважає, культурно-масова діяльність – це відмінна можливість реалізувати себе, показати свої таланти, отримати нові цікаві знайомства та досвід у виступах перед великою аудиторією.  У її плани входить підготовка та участь в конкурсах «Кубок Першокурсника» і «Студентська весна», проведення квартирників, організація походів у анти-кафе тощо.

Шостий сектор – Профорієнтаційний. Його очолює студентка 2 курсу спеціальності «Політологія» – Світлана Денисенко. Вона планує щороку працювати на Ярмарку Освіти у Козак-Палаці, проводити зустрічі з випускниками шкіл, абітурієнтами як на факультеті, так і відвідувати їх у школах, поширювати необхідну інформацію про вступ до ЗНУ та переваги факультету соціології та управління .

финько

ФСУ  має численні спортивні нагороди завдяки Спортивному сектору та найдосвідченішому голові  Студради  – Андрію Фіньку.  Головною метою сектору для нього є популяризація спорту в усіх можливих напрямках. В його плани входить організація матчу з пейнтболу, збільшення кількості тренувань та проведення змагань з різних видів спорту з організаціями Запоріжжя.

Також у складі Студради ФСУ функціонують декілька секторів, що закріплені за конкретними  спеціальностями, хоча в їх складі є і представники інших напрямів.

волнт

Перший  та наймасовіший – Волонтерський рух «Студентське серце», який в основному складається із соціальних робітників. Тож не дивно, що його очолює студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Катерина Васюкова. Вона на власному прикладі показала першокурсникам, що волонтерство – це  цікава та надзвичайно  важлива  діяльність, за допомогою якої можна не лише робити добро оточуючим, а і отримувати його навзаєм.

Другий – це Ліга молодих політологів, під керівництвом  студента 2 курсу спеціальності «Політологія» – Віктора Коваля. Собі за мету він поставив зробити ЛМП  платформою для визначних подій факультету, куди запрошуватимуться відомі політики. В його плани входить проведення  дебатів,  політичних ток-шоу, маніпулятивних ігор та відкриття Аналітичного центру.

лия

Третій сектор Соціологічних досліджень  очолює студентка 2 курсу спеціальності «Соціологія» – Лія Мацак. Вона планує проводити щорічну «Соціологічну майстерню»,   дослідження «Враження першокурсника» у вигляді інтерв’ю або фокус-групи, а також створити мережу тренінгів з організації соціологічних досліджень, спікерами яких стануть викладачі факультету.

инфо

За медіа-сферу Факультету соціології та управління відповідають два сектори – Інформаційний та Ф-TV. Інформаційний сектор очолює Раїса Волошина –  студентка 2 курсу спеціальності «Соціальна робота». Вона вважає, що подібна діяльність є дуже творчою, допомагає навчитись гарно висловлювати свої думки,  цікаво описувати події та доносити їх до читачів. Головне завдання  дівчини – наповнювати контентом офіційний сайт, а також вести сторінки ФСУ у соціальних мережах.

Своєрідною родзинкою факультету є Студентське телебачення Ф-TV. Воно  розвивається під керівництвом студентки 3 курсу спеціальності «Філософія»  – Катерини Ковтун та студентки 2 курсу спеціальності «Соціальна робота» – Анни Кобець. Цей сектор має поки що маленьку, але згуртовану команду, що складається з ведучих, операторів, монтажерів та сценаристів.  Але їх  об’єднує загальна мета –  просування та модернізація медійного контенту.

запись

На презентації Студентської ради першокурсники  мали смогу ознайомитись із діяльністю кожного сектору та одразу ж долучитись до діяльності тих, що найбільше їх зацікавили.

нагр

Приємним завершенням презентації стало нагородження учасників Квесту першокурсника та переможців – команди  соціальних робітників!

Волошина Раїса

Фото – Кобець Анна