16 червня  науковці факультету соціології та управління, спільно з робочою групою «Справедливість, мир і демократія» Української соціальної академії  провели засідання круглого столу  на тему “Від конфлікту до розбудови миру: виклики і  досвід Запорізького регіону”.

Почесними гостями заходу стали  Федір Кирилюк (доктор філософських наук, професор, Голова ради ветеранів КНУ ім. Т. Шевченка) ,  Петро  Дарморіс (ліценціат богослов’я та суспільної етики, голова Центру протидії корупції УГКЦ, керівник проектів Української соціальної академії) та  Валентина Воронкова (доктор філософських наук, професор, завкафедри менеджменту організацій та управління проектами ЗДІА).

news-40520-ukr-2017-06-19--16-55-48-2017-06-16_15_08_51

Науковці поставили за мету обговорення запорізького досвіду дослідження проблем миротворення, діяльності міжнародного консорціуму «Університети за мир» , впровадження підготовки фахівців з переговорної комунікації та медіації, волонтерського руху і міжнародної проектної діяльності.

Модератором круглого столу виступив декан факультету соціології та управління Максим Лепський.

Участь в обговоренні прийняли й інші  представники факультету:  заступник декана  ФСУ з наукової роботи Ольга Безрукова, заступник декана ФСУ з питань міжнародної співпраці Ігор Кудінов, завідувач кафедри політології , профессор  Євген Цокур , завідувач кафедри соціології, профессор  Володимир Скворець , завідувач кафедри соціальної філософії та управління, профессор  Тарас Бутченко, професор кафедри соціальної філософії та управління Ірина Чайка, професор кафедри політології  Олена  Кіндратець, професор кафедри соціальної філософії та управління Володимир Глазунов,  докторант кафедри політології Наталія Лепська, старший викладач кафедри соціології Геннадій Корнієнко.

news-40520-ukr-2017-06-19--16-57-18-2017-06-16_14_04_50

Науковці дискутували з приводу наступних питань: ключові проблеми міста Запоріжжя, які породжують локальні конфлікти та непорозуміння , досвід діяльності державних та громадських організацій з проблем миротворення та сталого розвитку у Запорізькій області, досвід дослідження сприйняття конфлікту на Сході України у Запорізькому регіоні, громадянські конфлікти, зовнішня агресія,  їх  передумови тощо.

Кожен мав змогу висловити свою думку, поділитись особистим досвідом та спостереженнями.

По завершенні засідання круглого столу  науковці виробили спільну позицію щодо низки проблемних питань та домовились про подальшу співпрацю.

One thought on ““Від конфлікту до розбудови миру: виклики і досвід Запорізького регіону””

1. My spouse and i were absolutely joyful that Emmanuel could do his web research through the precious recommendations he made out of the web site. It is now and again perplexing to simply always be giving freely tips and hints that many other people could have been selling. We understand we have got you to be grateful to for that. Those illustrations you have made, the simple web site menu, the friendships your site assist to foster – it’s most superb, and it’s letting our son in addition to our family imagine that that situation is fun, and that’s extraordinarily serious. Thank you for all the pieces!