prof

Профорієнтація для абітурієнтів 2017 року

Факультет соціології та управління ЗНУ завітав у ліцей №34 та школу №101 за для проводення профорієнтаційної роботи із вступниками. Захід відбувся сьомого лютого у стінах цих двох навчальних закладів. Його мета – ознайомлення абітурієнтів із напрямками підготовки факультета, навчальними дисциплінами, студентською роботою та, безпосередньо, із самими представниками ФСУ.

Подібні зустрічі  – це традиційні заходи, які проводять всі ВНЗ. Факультет соціології та управління кожен рік радо знайомиться із потенційними студентами. В навчальному році 2016-2017 спілкування зі школярами відбувається неймовірно часто. До такого переліку можемо віднести різноманітність тренінгів від викладачів та голови студентської ради ФСУ Едуарда Бойко, участь у форумах дитячого самоврядування, робота зі школярами під час проведення соціологічної майстерні та підтримання дружніх відносин із дитячими кружками.

Захід, що відбувся сьомого лютого, був присвячений не просто школярам, а саме вступникам. Для цих учнів настає важкий період, коли треба обирати. Хтось точно розуміє, що йому потрібно, а дехто не квапиться із остаточним рішенням. Ось для цього потрібна профорієнтаційна робота, щоб студенти змогли дати відповіді на питання абітурієнтів. Факультет соціології та управління пропонує школярям чотири спеціальності, кожну з яких представив студент або студентка свого напрямку підготовки. Про соціологію розповідала студентка першого курсу, заступник голови наукового сектора ФСУ Лія Мацак. Щодо соціальної роботи завжди можно запитати у першокурсниці Катерини Васюкової, справжньої активістки волонтерського руху “Студентське серце”. Наймолодшу спеціальність факультету, філософію, представляла студентка другого курсу та голова медіа сектору ФСУ Катерина Ковтун. Про актуальний напрямок сьогодення, політологію, розповів студент четвертого курсу, голова Ліги Молодих Політологів Дмитро Щіпанський. Як завжди доречні висновки пролунали від голови студентської ради ФСУ Едуарда Бойко, який є студентом третього курсу спеціальності “соціологія”, але обізнаний у всіх напрямках підготовки нашого факультету.

Деякі школярі справді зацікавились навчанням на ФСУ та поставили цікаві запитання доповідачам. Але були й такі абітурієнти, яких зовсім не цікавлять гуманітарні спеціальності. Це індивідуальний вибір і ми підтримуємо думку кожного.

Учень робить вибір самостійно, а розповіді студентів лише допомагають заповнити змістовні пропуски. На цьому робота ФСУ із школярами не припиняється. Незабаром всіх бажаючих чекають тренінги від викладачів та голови студентської ради факультету.

Катерина Ковтун