bdxkq7zh7vu

“Школа професійного волонтера”

Робити добро-легко! Навчитись цьому-ще легше!

Волонтерський рух «Студентське серце», у грудні, організував та провів щорічний проект “Школу волонтера”. Тривала “Школа” чотири дні, і за цей час учасники дізнались нові факти стосовно волонтерської діяльності.

Перший день, 6 грудня, пройшов під керівництвом голови Волонтерського сектора Нателли Недавньої. Заняття дало відповіді на такі питання: «Що ж таке волонтерство?», «Яким має бути волонтер?», «Навіщо потрібні волонтери?». Кожен з учасників мав можливість висловити свою думку та поставити питання Нателлі, адже її досвід корисний для новачків й навіть для фахівців.

У наш другий, не менш цікавий, день до волонтерського руху приєднався Володимир Прокопов, голова сектору проектного менеджменту. Під час цього заняття ми дізнались, що таке “проект”, як правильно обирати для нього тему, як інформативно його писати, використовуючи певні методи із галузі проектування.

Третє заняття сміливо назвемо “космічним”! Всі були в захваті. Чому? Бо до нас завітала Марія Теслюк, голова волонтерського сектору ФСУ 2011-2013, з темою «Міжнародне волонтерство». Відома випускниця нашого факультету саме тут розпочала свою діяльність волонтера. Марія відвідала багато країн і  розповіла нам , як робити добрі справи  й подорожувати одночасно. Головне, що хотіла донести Марія, відображено у таких словах: “Не треба нічого боятися! Єдині бар`єри, які у нас є, -це бар`єри в нашій голові”.

В останній, четвертий, день ми обговорювали організацію свят, тренінгів, та різних заходів. Спікерами були  Юрій Вдовцов, керівник волонтерської групи “AngelS”, та Маргарита Білоус, працівник ” КУ “Запорізького обласного центру молоді” ЗОР”.

“Школа професійного волонтера” – це не тільки величезний досвід для майбутніх професіоналів, але й помітна перевага у подальшому працевлаштуванні , адже волонтери отримали сертифікати щодо проходження курсу. Чудова можливість пізнати нове й зробити перші кроки для подальшої кар`єри!

Кристина Чишко