si-alumni-event

Статистичний аналіз даних в прийнятті управлінських рішень

В рамках програми малих грантів державного агентства “Шведський Інститут” (м. Стокгольм, Швеція), 9-10 грудня, відбулась чергова зустріч випускників освітніх програм Шведського Інституту на території Запорізького національного університету, яка називається SI Alumni Local Event. Проведення події підтримали Запорізький національний університет, Факультет соціології та управління, ГО «Центр стратегічного прогнозування і проектування», ГО «Український центр соціального проектування» та ГО «Союз соціальних технологів України». Організатори – завідувач кафедри соціальної філософії та управління Тарас Бутченко та заступник декана факультета соціології та управління з міжнародної роботи Ігор Кудінов.

si-alumni

На протязі двох днів присутні познайомилися зі справжніми фахівцями та прослухали їх виступи.

Максим Лепський, декан факультету соціології та управління, підкреслив мету за для створення статистичних аналізів даних та наголосив на засобах їх реалізації, візуальному відтворенні.

Ольга Безрукова, професор кафедри соціології Запорізького національного університету, розповіла учасникам, як розпізнати фальсифікацію в ЗМІ, оскільки результати статистичного аналізу даних соціологічних досліджень в ЗМІ можуть слугувати ресурсом маніпулювання свідомістю людини або групи людей.

Таїсія Ратушна, доцент кафедри соціології Запорізького національного університету, провела майстер-клас стосовно статистичних вимірювань, всебічно розглянувши подану тему.

Надія Кузьмичова, директор Центру незалежних соціологічних досліджень, зобразила проблему статистичних вимірювань за допомогою практичної діяльності.

Курс майстер-класів видався логічно-побудованим. Тому учасникам було легко зорієнтуватися під час переходу тем та зміни доповідачів. Зустрічі формату SI Alumni Local Event – новий підхід для Запорізького національного університету щодо отримання корисних знань. Ця програма не в перше проходить на базі ВНЗ. Вже третій рік поспіль в нас є можливість спілкуватися з досвідченими фахівцями та підтримувати міжнародні зв’язки.