jmhw6fp2sve

Геополітичні студії

Нещодавно розпочав свою діяльність новий проект нашого факультету – «Геополітичні студії». Цей проект курирує декан ФСУ Максим Анатолійович Лепський, голова Ліги молодих політологів  Дмитро Щипанський та лаборантка кафедри політології Анастасія Чупіс.

Перший захід був присвяченій сучасній геополітичній карті світу. Він відбувся 19 жовтня і запам’ятався учасникам своєю незвичайною атмосферою і форматом зустрічі. Спікерами виступили доцент кафедри політологічних наук Лепська Н.В. та професор кафедри політологічних наук Цокур Є.Г. У якості експертів − професор Лепський М.А та професор кафедри політології Ніколаєва Т.Є.

Зустріч розпочалася неофіційною бесідою між деканом та гостями заходу. У всіх була можливість висловити свої очікування щодо нового проекту.

Першою виступала Лепська Н.В., якій вдалося коротко, але дуже захоплююче розповісти про історію геополітики, складний шлях її становлення як науки. Цокур Є.Г. розкрив студентам сутність геополітики та цікаві істини, що не залишили байдужими слухачів.

Після теоретичного матеріалу учасники перейшли до практичної частини заходу. Їм запропонували творче завдання, яке полягало в розподілі держав на дві групи: суб’єктів і об’єктів. Бажаючі могли пояснити свою точку зору, а експерти допомагали розібратися у помилках та успіхах, що створювало атмосферу живої бесіди. Саме цим і відрізняється проект «Геополітичні студії». Тут можна спілкуватися з викладачами та поважними гостями у формі відкритого повчального діалогу.

У соціальних мережах можна поговорити з відвідувачами проекту, запропонувати теми, які цікавлять саме тебе, розподіляти завдання. Кожен бажаючий може виступити зі своєю доповіддю і поділитися з іншими своїм відкриттям.

Якщо ти зацікавився цим проектом, організатори завжди будуть раді бачити нові обличчя, які бажають пізнавати складний світ геополітики разом з нами.

Анастасія Нестерова