jk

Вересень 2016 на ФСУ

Події та заходи від студентської ради

Вересень 2016 року виявився насиченим на факультеті соціології та управління. Кількість і якість заходів показали високий рівень організації студентського самоврядування. Різноманітність запропонованих зустрічей порадувала студентів всіх курсів. Але, в основному, упор робився на інтереси першокурсників, щоб вони могли увійти в нашу факультетську родину.

Першого вересня відбулося знайомство з новими студентами факультету. Вони прослухали інформацію як навчального, так і організаційно-розважального характеру. У свою чергу, представники факультету почули і побажання від першого курсу. У цей момент формується певна дружня бесіда, розуміння, з’являються нові знайомі і друзі.

Презентація студентської ради ФСУ для першого курсу, звичайно ж, пройшла у вересні. Нові студенти факультету змогли детально дізнатися про сектора, що їх зацікавили. Познайомилися з їхніми напрямками і майбутніми проектами.

З 6 вересня, щотижня, почали проводитися збори Ліги молодих політологів. Учасники сектора дізналися загальні поняття політології, грали в ігри на спеціалізовані теми, спілкувалися з цікавими людьми, а також, обговорювали важливі проблеми і питання політологічної сфери.

Приємно, що студенти ФСУ відзначилися і спортивними навичками. Спартакіада і товариський матч проти збірної СБУ з футболу показали всю активність і фізичну силу нашого факультету. В цьому допомагав спортивний сектор. Ті, хто не змогли взяти участь, підтримували, як могли, своїх друзів і знайомих.

У вересні відбулося відкриття дебатного клубу «Talking Heads». Можливість висловити і довести власну позицію – актуальне прагнення для будь-якої людини. Різноманітність підходів та ігор в поєднанні із логічним ходом мислення як можна краще розвивають студента. Також, дебатний клуб влаштував дискусію з викладачами, де зіткнулися між собою досвід і сучасний погляд. Зустрічі «Talking Heads» вийшли на університетський рівень і прославилися своїми щотижневими зборами.

Відбулася презентація з першим тренінгом від наукового товариства ФСУ. На зустрічі деталізувався план роботи, обговорювалися різні проекти. На тренінгу йшлося про написання наукових робіт, їх функції та зміст. НТСА допомагає студентам брати участь у різних проектах, розвивати знання і бути ближче до науки.

Нові ідеї розкрила й соціологічна майстерня. Зустріч у вересні була присвячена темі візуальної соціології. На заході були присутні досвідчені викладачі кафедри соціології, студенти 1 – 4 курсів і навіть школярі. Теоретична програма обов’язково закріпилася практичними завданнями, допомогла об’єднати зусилля різних людей для створення спільного проекту з візуальної соціології.

Культурно-масовий сектор факультету почав підготовку до «Дозвольте відрекомендуватися». Відбулося прослуховування, всіх бажаючих взяти участь у заході, першокурсників. Зібралася цікава команда творчо-спрямованих людей. Масштабні збори увінчалися успіхом і тепер проводяться щотижня.

Волонтери факультету соціології та управління брали участь у міському фестивалі «Коло друзів». Допомогли жителям Запоріжжя провести весело час в сімейній обстановці дня. Влаштовували різні ігри та допомагали у майстер-класах різним людям. Ще студенти вітали людей, з відділення соціально-побутової адаптації, з Днем літньої людини. Дозволили зрілим мешканцям Запоріжжя ненадовго повернутися в юнацькі роки. Благодійна діяльність – одна з візиток нашого факультету. На даному етапі, вона розвивається не тільки на університетському, але й на міському рівні. Учасники руху «Студентське серце» із задоволенням допомагають всім, хто потребує підтримки та уваги.

Навчальний сектор і профспілка факультету відзначилися якістю своєї роботи. Цих людей не так часто видно, як представників інших секторів, але динаміка їх роботи приємно радує студентів всіх курсів. Корисні тренінги та зустрічі, відвідування заходів і поїздки в різні міста і місця – тільки початковий етап запланованої роботи.

Ось так пройшов вереснь на факультеті соціології та управління. Це тільки початок діяльності студентської ради. Нові заходи будуть ще більш цікаві і корисні. Осінь перестане здаватися сумною і депресивною для студентів ФСУ. Головне – провести цю сіру пору року разом, з правильною подачею і прагненнями. Адже жовтень вже, також, відзначився своїми активними заходами, такими як «Квест першокурсника», наприклад. Про це читайте в наступній статті. І не забувайте стежити за майбутніми подіями в офіційній групі факультету https://vk.com/fsu_znu

Катерина Ковтун