23 квітня  відбувся ряд тренінгів в рамках Школи лідерів студентського самоврядування | ФСУ.

Учасниками школи стали активні студенти факультету соціології та управління, а також біологічного факультету ЗНУ в кількості близько 25 осіб, відібрані шляхом розгляду заявок.

Марія Пересипко, організатор Школи лідерів студентського самоврядування, голова інформаційного сектору ФСУ: “Горели идеей собрать воедино опыт нескольких поколений студсовета ФСУ, разработать что-то вроде идеальной модели функционирования успешного студенческого самоуправления. По ностальгическим воспоминаниям выпускников и преподавателей смогли найти лучших из лучших представителей Студенческого совета. К счастью, все откликнулись и многие смогли даже выбраться к нам, студентам-идеалистам!”

WEIB30s1NN8

Відкрив низку тренінгів екс-глава студентської ради ФСУ – Андрій Крупкін. Фраза “Як знайти улюблену справу, яка буде надихати так, що не доведеться працювати жодного дня!” стала ключовим посилом вступного тренінгу.

Наступним етапом школи стали спеціалізовані тренінги, а саме:

1) Тренінг від екс-голови волонтерського сектору ФСУ Валерії Овчаровой, яка розповіла про волонтерство, як спосіб збереження і зміцнення людських цінностей, а також про те, навіщо ставати майстром добрих справ.

2) Екс-голова культурно-масового сектору ФСУ Валерія Семенова присвятила свій тренінг темі розвитку і стимулювання студентської художньої самодіяльності, а також шляхам створення умов для творчої самореалізації через культурно-масову роботу.

ycp1i5n_Blo

3) Тим, хто цікавиться оволодінням теоретичними основами соціології, а також її прикладною специфікою, напевно припав до душі тренінг від Анастасії Веселовської – екс-голови сектору соціологічних досліджень ФСУ. Відмінною особливістю даного тренінгу став онлайн-формат замість звичних тренінгів відкритого типу.

4) Олена Струк, екс-голова наукового сектору ФСУ, повідала про те, якими цілями і завданнями повинен керуватися член наукового сектору, щоб розвинути у студентів інтерес до науково-дослідної роботи і в подальшому оптимізувати її.

3Vc2w9uTF0c

5) Про те, як сформувати політичну культуру, розвинути громадську свідомість та буті в центрі суспільно-політічніх подій України та світу, розповів екс-голова сектору “Ліга молодих політологів” ФСУ – Антон Коваленко.

Андрій Абліцов, голова студентської ради біологічного факультету: “Конечно, было очень информативно, но обидно, что нет машины времени, чтобы быть на всех тренингах одновременно. Делайте ещё – обязательно приду с командой!”

Захід був спрямований на передачу досвіду і підтримку комунікації між студентами та випускниками ФСУ. А одне з основних завдань проекту – навчитися планувати, реалізовувати і здійснювати оцінку студентських проектів на реальних прикладах, які були напрацьовані тренерами Школи лідерів студентського самоврядування в попередні роки.

asSMc7qHj5w

Анастасія Міщенко, студентка ФСУ: “Тренинги прошли на высшем уровне! Очень было интересно узнать различного рода рекомендации по работе в студ. совете, которые удачно были произведены на практике Андреем Крупкиным и его командой. Появилось огромное желание внести личный вклад в развитие факультета. У этих ребят есть, чему поучиться!”

Сподіваємося, що отримані знання, вміння і навички в рамках Школи лідерів студентського самоврядування допоможуть представникам студентського самоврядування ЗНУ реалізувати як вже напрацьовані проекти, так і інші різноманітні заходи, тим самим наповнюючи студентське життя яскравими подіями та змістовним проведенням свого дозвілля!

Красно Вероніка

2 thoughts on “Єдність поколінь Студентської ради ФСУ на Школі лідерів”

1. I am only commenting to let you know what a amazing discovery my cousin’s child undergone viewing yuor web blog. She noticed several things, with the inclusion of what it is like to possess an incredible coaching style to make certain people without difficulty completely grasp some impossible matters. You really surpassed our own desires. Thanks for presenting those warm and friendly, trusted, educational and in addition cool guidance on your topic to Tanya.