23 квітня  відбувся ряд тренінгів в рамках Школи лідерів студентського самоврядування | ФСУ.

Учасниками школи стали активні студенти факультету соціології та управління, а також біологічного факультету ЗНУ в кількості близько 25 осіб, відібрані шляхом розгляду заявок.

Марія Пересипко, організатор Школи лідерів студентського самоврядування, голова інформаційного сектору ФСУ: “Горели идеей собрать воедино опыт нескольких поколений студсовета ФСУ, разработать что-то вроде идеальной модели функционирования успешного студенческого самоуправления. По ностальгическим воспоминаниям выпускников и преподавателей смогли найти лучших из лучших представителей Студенческого совета. К счастью, все откликнулись и многие смогли даже выбраться к нам, студентам-идеалистам!”

WEIB30s1NN8

Відкрив низку тренінгів екс-глава студентської ради ФСУ – Андрій Крупкін. Фраза “Як знайти улюблену справу, яка буде надихати так, що не доведеться працювати жодного дня!” стала ключовим посилом вступного тренінгу.

Наступним етапом школи стали спеціалізовані тренінги, а саме:

1) Тренінг від екс-голови волонтерського сектору ФСУ Валерії Овчаровой, яка розповіла про волонтерство, як спосіб збереження і зміцнення людських цінностей, а також про те, навіщо ставати майстром добрих справ.

2) Екс-голова культурно-масового сектору ФСУ Валерія Семенова присвятила свій тренінг темі розвитку і стимулювання студентської художньої самодіяльності, а також шляхам створення умов для творчої самореалізації через культурно-масову роботу.

ycp1i5n_Blo

3) Тим, хто цікавиться оволодінням теоретичними основами соціології, а також її прикладною специфікою, напевно припав до душі тренінг від Анастасії Веселовської – екс-голови сектору соціологічних досліджень ФСУ. Відмінною особливістю даного тренінгу став онлайн-формат замість звичних тренінгів відкритого типу.

4) Олена Струк, екс-голова наукового сектору ФСУ, повідала про те, якими цілями і завданнями повинен керуватися член наукового сектору, щоб розвинути у студентів інтерес до науково-дослідної роботи і в подальшому оптимізувати її.

3Vc2w9uTF0c

5) Про те, як сформувати політичну культуру, розвинути громадську свідомість та буті в центрі суспільно-політічніх подій України та світу, розповів екс-голова сектору “Ліга молодих політологів” ФСУ – Антон Коваленко.

Андрій Абліцов, голова студентської ради біологічного факультету: “Конечно, было очень информативно, но обидно, что нет машины времени, чтобы быть на всех тренингах одновременно. Делайте ещё – обязательно приду с командой!”

Захід був спрямований на передачу досвіду і підтримку комунікації між студентами та випускниками ФСУ. А одне з основних завдань проекту – навчитися планувати, реалізовувати і здійснювати оцінку студентських проектів на реальних прикладах, які були напрацьовані тренерами Школи лідерів студентського самоврядування в попередні роки.

asSMc7qHj5w

Анастасія Міщенко, студентка ФСУ: “Тренинги прошли на высшем уровне! Очень было интересно узнать различного рода рекомендации по работе в студ. совете, которые удачно были произведены на практике Андреем Крупкиным и его командой. Появилось огромное желание внести личный вклад в развитие факультета. У этих ребят есть, чему поучиться!”

Сподіваємося, що отримані знання, вміння і навички в рамках Школи лідерів студентського самоврядування допоможуть представникам студентського самоврядування ЗНУ реалізувати як вже напрацьовані проекти, так і інші різноманітні заходи, тим самим наповнюючи студентське життя яскравими подіями та змістовним проведенням свого дозвілля!

Красно Вероніка