17 грудня відбулася вже третя студія “Соціологічної майстерні”. На цей раз її провів сам декан ФСУ, Максим Анатолійович Лепський! Він розповідав про те, як створюються новинні качки і фейки, поділився секретами про те, як не попастися на їх вудку і розкрити істинний сенс.

Зустріч почалася з майстер-класу від Максима Анатолійовича. Учасники прослухали цікавий матеріл про те, як створюються фейки, навіщо їх роблять. Після цього декан поділився таємницями: розповів про те, як же розкрити хибну інформацію.

Після цікавої доповіді почалася практична частина: учні та студенти отримали робочі зошити з завданнями та теоретичним матеріалом щодо технік, які використовуються при розробці фейків, способів їх розпізнання та перевірки. Учасники створили дві команди, одна з яких мала розробити фейковий сюжет, а друга розвінчати його. Викладачі та студенти старших курсів придумали фейк, а на першокурсників чекало завдання не менш складне – розкрити його справжню сутність! Ігри виявилася не тільки захоплюючою, але й корисною: після неї багато учасників остаточно розібралися з методами роботи фейків.

Своїими враженнями поділилася учасница майстерні, Бахмацька Наталія: “На мой взгляд, это был один из самых интересных и познавательных мастер-классов, потому что его проводил декан нашего факультета – Максим Анатольевич Лепский. В этот раз было меньше людей, но зато было больше заинтересованных в данной теме! Мы научились не только распознавать фейки, но и создавать их, что было не менее увлекательно!”.

Наступна “Соціологічна майстерня” відбудеться вже у новому 2016 році!

Лобода Тетяна