Факультет соціології та управління надав прекрасну можливість для трьох студентів-магістрів – практику у самій Верховній Раді України! Микола Мариняк, Лоліта Лужська та Ольга Сікорська вирушили до Києва наприкінці листопада, щоб освоїти нову діяльність, розвинути свої навички і застосувати отримані знання на практиці високого рівня!

Студенти працювали в Комітеті науки та освіти. Роботу виконували абсолютно різну – як аналітичну, так і організаційного характеру – адже у кожного були свої обов’язки.
Ми вирішили дізнатися про враження від першої особи – запитати самих магістрів, що ж вони думають про свою роботу у Верховній Раді та практиці в цілому!

Лоліта повністю задоволена: “Все очень и очень понравилось. У всех были разные обязанности. Я сидела в приемной – выполняла обязанности консультанта секретариата по организационным вопросам., а так же поручения работников комитета. В общем – довольна абсолютно всем! В комитете работают замечательные люди. Это была самая интересная, полезная и плодотворная практика за пять лет!”.

Микола також поділився своєю думкою та навіть знайшов недолік: “Я аналізував пропозиції до законопроектів, помогав в підготовці засідань комітету, готував різного роду документи. Загальні враження? Там взагалі доволі хороша атмосфера, до нас добре ставились, але мені дуже не сподобались навички стосовно прийняття рішень депутатів. Законопроекти в більшості, м’яко кажучи, недалекоглядні. Але були й хороші! Ну і, звичайно ж, величезна подяка Едуарду Анатолієвичу Гугніну, Генадію Миколаєвичу Корнієнко і Максиму Анатолієвичу Лепському за те, що ця поїздка стала можлива! Практика у Верховній Раді – непогане досягнення!”

Практика – один з найважливіших елементів навчання, і дуже важливо, щоб вона була насиченою і корисною, відкривала нові горизонти та можливості. Факультет і надалі буде враховувати всі побажання своїх студентів і давати можливість розвиватися і йти вперед! Верховна Рада – це тільки початок!

Лобода Тетяна