Інваліди – це ті ж люди, тільки самі, самі…

Генеральна Асамблея ООН в 1992 році на 47-й сесії у спеціальній резолюції проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів і закликала всі держави і міжнародні організації співпрацювати у проведенні цього дня. Наші волонтери теж приєдналися до привітань, відвідавши відділення соціально-побутової адаптації 2 грудня.

У світі проживає приблизно один мільярд інвалідів (це близько 15% населення світу), і всі вони стикаються з фізичними, соціально-економічними та поведінковими бар’єрами, що виключають їх з повномасштабного, ефективного та рівноправної участі в житті суспільства.

Тому проведення 3 грудня Міжнародного дня інвалідів спрямовано на залучення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав і благополуччя, на залучення уваги суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціалоьному, економічному і культурному житті.

Ось і наші волонтери приєдналися до міжнародної ініціативи і побажали всім, хто не байдужий цій проблемі, сил, здоров’я, засобів і успіху. Волонтери “Студентського серця” відвідали відділення соціально-побутової адаптації з привітаннями та піснями, подарував тепло своїх сердець у цей холодний день зими. За це їм відчили грамотою та словами подяки! Не будьте байдужі – робіть добрі діла!

Щербань Олександра