Дебатному руху в Запоріжжі бути завдяки студентам факультету соціології і управління! На підтвердження цьому – проведення успішного першого етапу «Осінньої дебатної школи». Захід, за безпосередньої підтримки ФСУ, зібрав навколо інтелектуальної гри 50 школярів, студентів і викладачів Запорізької області.

26-27 вересня учасники школи набиралися знань на тренінгах з аргументації, контраргументації та аналізу в дебатах, а також філософії суддівства. Потоки теоретичної інформації змінювалися практичними вправами з використанням записів з міжнародних турнірів та розбору найпопулярніших тем для дебатів.

Особливістю «Осінньої дебатної школи» став потік «Менеджмент дебатних клубів». Активісти шкільних і студентських самоврядувань, а також громадських організацій дізналися тонкощі взаємодії між адміністрацією навчального закладу і дебатним клубом, процесом створення команди та залучення учасників. Тепер по всій області розпочинають роботу дебатні клуби як у школах, так і у ВНЗ.

Закріпити знання, отримані на тренінгах, і перевірити свій інтелектуальний багаж юні дебатери змогли на тренувальних іграх. Темами дебатних баталій стали «Ця палата легалізує вогнепальну зброю» і «Ця палата запровадить істотний податок на шкідливу (жирну, цукровмісну) їжу».

Ті, хто загорівся освітньою технологією, зможуть продовжити дебатувати на другому етапі «Осінньої дебатної школи» – турнірі для новачків, який відбудеться вже в 10-11 жовтня в Запорізькому національному університеті. Реєстрація на турнір обов’язкова! Більш детальну інформацію можна знайти в групі «Дебати в Запоріжжі»: https://vk.com/fdu_z_p.

Пересипко Марія