Онлайн-зустріч з професором із Прінстонського університету

13 березня в рамках заходів, присвячених місяцю ФСУ-2015, студенти нашого факультету спілкувалися в онлайн-режимі з професором, PhD із Прінстонського університету Девідом Таббсом.

Девід Табс – нприхильник інноваційних методів навчання, зокрема, він пропонує студентам вивчати політологію через визнані світом шедеври літератури. Цього разу нашим студентам було запропоновано прочитати заздалегідь п’єсу В. Шекспіра “Веніціанський купець”. У цьому творі підіймається споконвічна проблема рівності, дискримінації за національністю та віросповіданням. Лейтмотивом аналізу п’єси є концепція прав людини. Девід Табс висвітлив своє розуміння та інтерпретацію сюжету, розповів про сучасний стан обговорюваного явища в США. В свою чергу, студенти мали змогу поставити питання, які виникли під час лекції, подискутувати на спірні теми. Девід Табс анонсував ще деякі свої творчі доробки у напрямку філософського осмислення ( “Хаджимурат” Л. Толстого, “Каріалан” В. Шекспіра), які надалі можуть бути викладені у вигляді лекцій студентам факультету соціології та управління. Даний захід проходив англійською мовою, що дало змогу поспілкуватися з безпосереднім носієм мови та підвищити свій рівень англійської.