У вівторок, 10 березня, студенти факультету соціології та управління разом з дослідницькою компанією Active Group провели моделювання місцевих виборів у запорізьку міську раду.

Студенти разом з відомим українським політологом і соціологом Андрієм Єременко проаналізували соціально-політичні процеси у місті Запоріжжі та виділили основні проблеми міста. До них входили: непрозора система оподаткування, корупція, створення нових робочих місць та інше.
Спочатку учасники моделювання визначили основні кола впливу у Запоріжжі. До них ввійшли: волонтери, громадські активісти, олігархічні групи. Щодо політичних сил, то студенти виділили Блок Петра Порошенко, Опозиційний блок, а також Народний фронт.
Учасники моделювання за результатами гри прийшли до висновку, що на сьогодні у місті є значний попит на «третю силу», яка ще не була зап’ятнана у корупційних справах та котра буде відстоювати думку громадськості, малого та середнього бізнесу, а підтримана вона має бути капіталом не крупних гравців, а незалежного соціально-відповідального бізнесу.

Підсумовуючи, варто зазначити, що моделювання місцевих виборів у м. Запоріжжі стало дуже корисною подією для студентів факультету соціології та управління, бо за його допомогою учасники більш серйозно заглибилися у політичну ситуацію нашого міста та відповіли для себе на багато питань, дізналися про закулісні ігри, які можуть відбуватися поза очей громадськості.

Антон Назаренко