Відбувся науковий батл «Хто зверху?»

10 березня в рамках проведення Місяця факультету соціології та управління відбувся Науковий батл «Хто зверху?». Гравцями стали збірні команд хлопців і дівчат ФСУ Запорізького національного університету та ФЕУ Запорізької державної інженерної академії. Організаторами виступили голова НТСАДМВ ФСУ Олена Струк та голова СНТ ФЕУ Аліна Тимошишина.

Ідея виникла не на порожньому місці. Наші студенти давно хотіли з’ясувати, хто є сильнішим у науці – хлопці чи дівчата. А в рамках налагодження співробітництва з Інженерною академією вирішити перевірити свої сили у Науковому батлі.

Гра видалась насиченою, енергійною, жвавою та веселою. Презентація команд задала ритм роботи. Ведуча (Юлія Юргіна) презентувала кожну з учасниць як талановиту, креативну та творчу представницю прекрасної половини людства. Ведучий (Владислав Надтока) наголосив, що його хлопці неабиякі інтелектуали, мають різні уподобання, а це сприятиме їх перемозі.

Гра нараховувала 6 турів, після кожного з яких задавались питання на статистику. Перший тур «Увага! Увага!» сприяв активізації гравців, вони мали відгадати за малюнками управлінські та економічні процеси. Другий тур «Чоловік чи Жінка?» передбачав серію запитань з теорії управління, економіки, менеджменту, маркетингу, соціології, психології, де потрібно було визначити про кого йде мова – чоловіка чи жінку. Тур третій «Веселі букви» був загальнонаукового характеру і мав на меті відгадати слова, підбираючи вірні комбінації букв, які розміщувались на грудях та спині учасників. Четвертий тур «Музична перерва» став справжнім відпочинком. Представники кожної із команд мали прослухати відому пісню і показати її за допомогою жестів та міміки. У п’ятому турі гри «Асоціації» дівчата і хлопці мали відгадати стійкі словосполучення, що були зображені на картках. Останній тур мав назву «Міні-аліас». Гравцям необхідно було відгадати професійні терміни, пояснюючи їх іншими словами.

У ході запеклої наукової боротьби з рахунком 43-41 перемогу здобула команда дівчат. Як справжні джентльмени, хлопці щиро раділи за наших красунь. Усі гравці отримали подарунки та грамоти від НТСАДМВ ЗНУ та Студради ФСУ. По завершенню заходу і гравці, і ведучі, і судді, і глядачі були в гарному настрої. На цьому наукові заходи ФСУ не закінчуються, а співпраця із ЗДІА набуває нових векторів розвитку.

Голова наукового сектору

Олена Струк