Навчання демократії через дебати

ydsLEJvdotIВже на початку зими, 6 грудня, місто Запоріжжя буде зустрічати гостей із сусіднього Дніпропетроська та міста Одеси для проведення студентського регіонального дебатного турніру «Навчання демократії через дебати» за форматом британських парламентських дебатів.

Парламентські дебати в Британському форматі представляють собою модель Британського парламенту (звідки й прийшов цей різновид дебатів). У раунді одночасно беруть участь 4 команди по 2 особи в кожній. Команди представляють позиції двох сторін – Уряду та Опозиції. Кожний гравець виголошує по одній промові, тривалість якої – 7 хвилин.
Організаторами виступає ГО «Нове бачення», головою якого є Зима Олена В’ячеславівна та Запорізький національний університет, який представляє Дебатний клуб факультету соціології та управління, очолюваний кандидатом філософських наук Скворцем Володимиром Олексійовичем та студенткою 3-го курсу спеціальності «політологія» Юргіною Юлією.
Даний захід відбудеться уже 6 грудня у стінах Запорізького національного університету, для якого подібний турнір буде вперше.
Проект дозоляє учасникам познайомитися з цінностями демократії та зрозуміти сутність прав людини, усвідомити цінність свободи для захисту особистих прав та суспільних інтересів; отримати знання про міжнародні формати дебатів та набути власний досвід суддівства та участі у дискусіях; розвивати навички критичного мислення, переконливої аргументації та публічних виступів; обмінюватися досвідом та використовувати різні стратегії навчання для утвердження принципів демократії.

Юргіна Юлія