«Школа волонтера» на факультеті соціології та управління

Школа волонтера22 жовтня було проведено перше тренінгове заняття  в рамках проекту «Школа волонтера» від волонтерського сектору «Студентське серце».

Не зважаючи на холодну осінь, волонтерський сектор «Студентське серце» продовжує дарувати тепло своїх сердець, але цього разу студентам  першого курсу факультету соціології та управління. Студенти першого курсу чотирьох  спеціальностей: соціальна робота, соціологія, політологія та філософія мали змогу більше дізнатися про феномен «волонтерства». Студентам було роз’яснено, що саме представляє собою  волонтерство. Волонтерство – це неоплачувана, свідома, добровільна діяльність на благо інших. Той, що свідомо і безкорисливо трудиться на благо інших, може називатися волонтером. Отримавши зворотний зв’язок, волонтери старших курсів дізнались, що фактори мотивації студентів відбиті в таких положеннях:

• хочу допомагати нужденним людям;
  • отримати досвід роботи в соціальній сфері;
  • сподіваюся навчитися чомусь новому;
  • для власного саморозвитку;
  • хочу познайомитися з новими людьми;
  • відповісти людям за добро добром;
  • подолати  якусь визначену соціальну проблему і т.д.

Активне навчання проходило не просто в формі лекцій, а й з використанням ігрових методик та взаємного спілкування між тренером та студентами. Загалом, наприкінці заняття студенти відмітили позитивні сторони волонтерської діяльності та поділилися своїми враженнями. Раді вітати студентів першого курсу в нашій  дружній родині!

Анна Аранжій