Специфіка європейського досвіду працевлаштування в Україні

24.10.201424 жовтня на базі Запорізького обласного центру праці для молоді було проведено круглий стіл на тему: «Специфіка використання європейського досвіду працевлаштування молоді в Україні».

Модератором круглого столу виступила Овчарова Валерія – магістр факультету соціології та управління та представник ЗОЦПМ. Участь в заході прийняли представники Управління у справах молоді, фізичної культури та спорту, ЗГО Центр розвитку кар’єри «Професіонали» та представники студентського самоврядування ВНЗ міста Запоріжжя. Спочатку було обговорено європейський досвід успішного працевлаштування та можливості застосування деяких аспектів в Україні. В наступній частині круглого столу було розглянуто студентське самоврядування як чинник, що сприяє формуванню професійної готовності студента-активіста. Студенти запорізьких ВНЗ поділилися досвідом та формами роботи студентського самоврядування, що є досить відмінними між собою.

Запорізький національний університет представила заступник голови студентської ради Ая Андрух, яка поділилася досвідом діяльності студентського самоврядування ЗНУ та  його впливом на формування важливих для професійної діяльності здібностей. Представником від волонтерського сектору «Студентське серце» стала Анна Аранжій, яка розкрила важливість досвіду волонтерської діяльності та як можливість студентам отримати досвід практичної професійної роботи й отримати важливі навички. Результатом заходу було обговорення можливості ефективної моделі побудови професійної кар’єри в Україні.

Анна Аранжій